Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Scutul Pădurii în Alba: Brazi confiscați de polițiști la Ciuruleasa, Bucium, Baia de Arieș și Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La data de 18 decembrie a.c., în jurul orei 0.15, poliţiştii Serviciul de Ordine Publică din IPJ Alba, în timp ce acţionau pe DN 74, pe raza localităţii Ciuruleasa, au depistat o autoutilitară, condusă de un tânăr de 20 de ani din comuna Ciuruleasa, ce transporta 19 pomi de Crăciun, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente legale de însoţire.

Pomii de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic Abrud, iar faţă de conducătorul auto a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Tot ieri, poliţiştii din Abrud au l-au depistat, pe raza comunei Bucium, pe un bărbat de 33 de ani, din Abrud, în timp ce transporta, cu un autoturism, 12 pomi de Crăciun pentru care nu a putut prezenta nici un document de provenienţă şi transport. Şi în acest caz, brazii au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic Abrud, pentru valorificare.

O situaţie similară au constatat poliţiştii din Baia de Arieş, care au depistat un bărbat din comuna Poşaga ce transporta cu o autoutilitară, 3 brazi de Crăciun, fără a deţine niciun document legal de provenienţă şi transport.

De asemenea, poliţiştii din Blaj au identificat 4 bărbaţi ce oferea spre comercializare, pe strada Mitropolit Andrei Șaguna din Blaj, 36 de brazi de Crăciun, cu toate că locaţia respectivă nu este autorizată pentru acest tip de comerţ. Cei 4 bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional, conform art.1 din Legea 12/1990 privind comerţul, iar brazii au fost confiscați și predați Ocolului Silvic Blaj, pentru valorificare.

Potrivit reprezentantului IPJ Alba, acțiunile de combatere a ilegalităţilor legate de tăierea, transportul şi comercializarea materialului lemnos şi a pomilor de Crăciun, vor continua.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Elevi din Blaj și Aiud, în lotul județului Alba la etapa națională a Olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii dezbat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevi din Blaj și Aiud, în lotul județului Alba la etapa națională a Olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii dezbat” Etapa județeană a OLIMPIADEI NAȚIONALE DE ARGUMENTARE, DEZBATERE ȘI GÂNDIRE CRITICĂ „TINERII DEZBAT”, ETAPA JUDEȚEANĂ-2024 s-a desfășurat în 23 aprilie 2024, la Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia coordonată de inspector Gabriela Anamaria […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea