Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Scumpirea biletelor și abonamentelor pe autobuzele STP din Alba Iulia a fost aprobată de consilierii locali

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*A fost avizată și plata contribuției municipiului către AIDA-TL – 10.400.000 de lei, pentru funcționarea în bune condiții a transportului public pe anul 2015

Consiliul Local Alba Iulia a aprobat, cu majoritate de voturi, în ședința de joi, 26 martie a.c., propunerea de scumpire a biletelor și abonamentelor pentru transportul public local din municipiu. Au votat împotrivă consilierii PSD.

stp alba iuliaÎn consecință, începând cu data de 1 aprilie 2015, albaiulienii vor plăti 2,5 lei/ oră pentru o călătorie și 75 de lei pentru un abonament lunar pe toate liniile Societății de Transport Public (STP). De asemenea, abonamentul pentru 15 zile va fi 40 de lei, ce pe 7 zile – 22 de lei, pentru un abonament pe 5 zile vom plăti 20 de lei iar pentru unul valabil 24 de ore – 11 lei.

Modificările se fac la solicitarea Asociației Intercomunitare de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local (AIDA-TL), care mai propune anularea liniilor 103R și 104R (Recea), modificarea liniei 101 și reorganizarea traseelor 105 și 106 (vezi FOTO).

program transport

Proiectul a fost pus în dezbatere publică, de către administrația locală, iar cetățenii au avut posibilitatea să-l studieze și să facă propuneri. Dintre acestea, câteva au fost considerate pertinente și au prezentate aleșilor locali (înființarea unui traseu Gară – Cetate – Micești și retur; mărirea frecvenței cu care circulă autobuzele spre și dinspre cartierul Micești în zilele de sâmbătă și duminică; menținerea vechilor prețuri pentru călătorii de pe rutele speciale (ex. Apulum Cetate; Apulum – Centru); stabilirea prețului unui abonament pentru o singură linie; reduceri cu 50% la abonamentele pentru elevi), însă nu au fost luate în considerare la întocmirea Proiectului de hotărâre.

Tot în ședința de joi a fost aprobat și proiectul de hotărâre prin care se va achita 10.400.000 de lei, reprezentând restul de plată solicitat de Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local (AIDA-TL), pentru funcționarea în bune condiții a transportului public pe anul 2015.

La criticile aduse de consilierii PSD, care consideră suma prea mare, primarul Mircea Hava a răspuns cu promisiuni: ”V-am spus că vrem să găsim soluții pentru a face economii. Am redus deja suma pe care o dăm, cu mai mult de 2 milioane. Nici acești bani (n.r. 10,4 milioane de lei) nu vor fi plătiți până la ultimul leu. De fapt întotdeauna am plătit mai puțin decât suma aprobată”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea