Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Școlile și grădinițele NU vor mai avea nevoie de autorizație ISU de incendiu. Legea a fost deja publicată în Monitor

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Școlile de stat, dar și cele private nu vor mai fi obligate să dețină autorizația de incendiu pentru a obține acreditarea sau autorizarea de funcționare. Legea a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

De fapt, primăriile și proprietarii imobilelor în cazul școlilor private au obligația să obțină autorizația de securitate la incendiu (ISU), dar fără ca aceasta să fie o condiție pentru acreditare, se arată în legea publicată marți în Monitorul Oficial.

Ordonanței de Urgență 23/2019 care a modificat Legea Educației include următoarele alineate:

– în evaluarea capacității instituționale, criteriul „baza materială” nu cuprinde autorizația de securitate la incendiu;
– autoritățile administrației publice locale, respectiv proprietarii imobilelor in care se desfasoara activitati de invatamant au obligatia sa asigure conditiile de functionare, inclusiv obtinerea si mentinerea autorizatiei sanitare de functionare si autorizatia de securitate la incendiu.

În Monitorul Oficial a fost publicată Legea de aprobare a ordonanței, dar și decretul prin care președintele Klaus Iohannis promulga legea care scoate avizul Inspectoratului pentru Situații de Urgență dintre criteriile pentru acreditarea sau autorizarea școlilor de stat și private.

Propunerea pentru ca autorizația de asigurare la incendiu pentru școli să fie obținută de primării a fost făcută din luna aprilie, atunci când Ministerul Educației a anunțat că îi degreveaza pe directorii de școli de obținerea autorizației de asigurare la incendiu atunci când își depun actele pentru autorizarea școlii.

Peste 7.000 de școli, clădiri, laboratoare, biblioteci sau săli de sport din țară trebuie să dețină autorizație de securitate la incendiu, însă mai bine de jumătate funcționează fără aviz, conform Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Cele mai multe clădiri nu au obținut avizul deoarece sunt incluse în proiecte de modernizare.

Sursa: portalinvatamant.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Codul Rutier 2024: Anumite remorci și rulote pot fi tractate de către șoferii care dețin permis categoria B: Ce prevede legea

Bogdan Ilea

Publicat

în

Codul Rutier 2024: Anumite remorci și rulote pot fi tractate de către șoferii care dețin permis categoria B: Ce prevede legea Dacă ai permis categoria B și vrei să tractezi o remorcă sau o rulotă, este esențial să cunoști reglementările legale în acest sens. Înainte de a porni la drum, trebuie să te asiguri că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea