Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Şcoala „Silviu Cărpinişianu” Sebeş: Semne de carte pentru elevii din Croaţia, Irlanda, Portugalia şi SUA

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Centrul de Documentare şi Informare din cadrul Şcolii Gimnaziale „Silviu Cărpinişianu”, structură a Liceului Tehnologic Sebeş, a organizat pe parcursul lunii octombrie o serie de activităţi prilejuite de „Luna Internaţională a Bibliotecii Şcolare”, ne-a informat prof. Andreea Bărăgan, purtătorul de cuvânt al şcolii. Printre acţiunile în care au fost implicaţi elevii se numără recondiţionarea volumelor din biblioteca şcolară sau vizionarea unor filme realizate după cărţile aflate în programa şcolară: ecranizarea romanului „Marile speranţe”, de Charles Dickens, a operei „Amintiri din copilărie”, de Ion Creangă sau a piesei de teatru „O scrisoare pierdută”, de I.L. Caragiale. De asemenea, concursul de mimă „Recunoaşteţi personajul” a antrenat atât elevii, cât şi cadrele didactice.O noutate pentru acest an şcolar o reprezintă confecţionarea de semne de carte în cadrul proiectului „International School Library Month”, la care au participat elevi din întreaga lume. Semnele de carte pregătite de elevii claselor III-VIII ai Şcolii Gimnaziale „Silviu Cărpinişianu” vor ajunge la colegii lor din Croaţia, Irlanda, Portugalia şi chiar până peste Ocean, în SUA. La rândul lor, creaţiile copiilor din străinătate vor înveseli lectura elevilor din Sebeş.

 CDI a găzduit masa rotundă cu tema „De ce să citesc?”, unde elevii, profesorii, membrii Cenaclului „Sunetul Muzicii” Sebeş şi oamenii de cultură din localitate îşi vor exprima părerea în legătură cu importanţa lecturii. Cartea din biblioteca şcolară a fost celebrată prin poezie, teatru, muzică şi dans.

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea