Școala Gimnazială Ciugud: Proiectul ”Cultura şi specificul şcolii”, la final de ediţie. Concurs pentru elevi ”Lumea din școala mea” și simpozion pentru profesori
Şcoala Gimnazială Ciugud, în parteneriat cu Primăria comunei Ciugud, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Casa Corpului Didactic Alba au derulat în primele luni ale acestui an proiectul „Cultura şi specificul şcolii”. Obiectivul general al proiectului a fost cunoaşterea culturii şcolilor din judeţul Alba şi afirmarea acestora la nivel judeţean, precum şi stimularea implicării cadrelor didactice şi a elevilor în popularizarea culturii şcolilor din care fac parte.
Obiectivele specifice propuse au fost promovarea şcolilor din judeţul Alba; îmbunătăţirea imaginii şcolilor în cadrul comunităţilor din care fac parte; stimularea creativităţii elevilor şi cadrelor didactice din judeţul Alba. Grupul ţintă vizat a fost reprezentat de elevii claselor P-VIII şi cadrele didactice din învăţământul preuniversitar din judeţul Alba.
Proiectul s-a desfăşurat sub forma unui un concurs pentru elevi cu tema ”Lumea din şcoala mea”, cu două secţiuni: creaţie literară şi creaţie plastică, dar şi sub forma unui simpozion pentru cadrele didactice cu tema ”Cultura şcolii – modalitate de promovare a instituţiilor din învăţământul preuniversitar”.
Organizatorii au avut marea bucurie să constate că intenţia de promovare a Şcolilor din judeţul Alba a atras atenţia şi unor cadre didactice din afara judeţului, interesate fiind de imaginea şcolilor din care fac parte. Astfel, pe lângă profesori şi învăţători din judeţul nostru, au mai participat şi dascăli din judeţele Gorj, Vaslui, Suceava, Dolj, Bihor, Iaşi şi Maramureş, în total 65 de persoane.
În ceea ce priveşte concursul ”Lumea din şcoala mea”, destinat elevilor, coordonatorii proiectului au fost surprinși plăcut de participarea a 69 de copii la secţiunea de creaţie artistico-plastică. Juriul, format din cadre didactice de specialitate, a mai fost pus în dificultatea de a împărţi şi premiile pentru cei 85 de elevi înscrişi cu lucrări literare în concurs.
Lucrările cadrelor didactice au fost strânse în revista cu ISSN a simpozionului, iar unele dintre lucrările elevilor au alcătuit cărticica cu ISBN ”Lumea din şcoala mea”.
”Suntem mândri că am reuşit, cu succes, implementarea acestui proiect şi mulţumim pe această cale primarului comunei Ciugud, dl. Gheorghe Damian, d-nei inspector educativ Codruţa Lodroman de la ISJ Alba, d-lui prof. Deák-Székely Szilárd Levente, director al CCD Alba, tuturor cadrelor didactice din şcolile din judeţ care au participat cu lucrări în cadrul proiectului: Şcoala Gimnazială ”Avram Iancu”, Şcoala Gimnazială ”Vasile Goldiş” şi Palatul Copiilor din Alba Iulia, Şcoala Gimnazială ”Decebal” din Cricău, Şcoala Gimnazială ”Ovidiu Hulea” şi Şcoala Gimnazială ”Axente Sever” din Aiud, Şcoala Gimnazială ”Singidava” din Cugir, Liceul cu Program Sportiv din Sebeş, Şcoala Gimnazială Ocoliş, Liceul ”Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieş, Şcoala Primară Segagea, Şcoala Primară Poşaga de Sus, Şcoala Gimnazială Poşaga de Jos, Şcoala Gimnazială ”Avram Iancu” Unirea, Şcoala Gimnazială ”Dr. Petru Şpan” Lupşa, Şcoala Gimnazială ”Ştefan cel Mare” Cetatea de Baltă, Şcoala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Şard, Şcoala Gimnazială Crăciunelu de Jos, Şcoala Gimnazială Ampoiţa, Şcoala Gimnazială Noşlac, dar şi din grădiniţele Nr. 13 şi Nr. 8 din Alba Iulia şi GPP ”Prichindel” din Cugir. Nu în ultimul rând mulţumim cadrelor didactice de la şcolile şi grădiniţele de pe raza comunei Ciugud pentru implicare. Vă aşteptăm cu drag să participaţi cu lucrări şi la cea de-a doua ediţie a acestui proiect, care se va desfăşura în anul şcolar 2015-2016”, au trasnmis coordonatorii proiectului, prof. Gabriela Benchea, director al Şcolii Gimnaziale Ciugud şi prof. înv. primar Sorina Mărginean.
FOTO: arhivă
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan Răscoala din 1784, numită și „Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan”, a fost o importantă acțiune de revoltă a țărănimii iobage din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care era supusă. La ea au participat iobagi […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate4 zile ago
Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii21 de ore ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi
-
Actualitate3 zile ago
Care este ora ideală pentru a bea cafeaua?
-
Opinii - Comentarii5 zile ago
9 noiembrie: Ziua internaţională de luptă împotriva fascismului şi antisemitismului. ”Noaptea de cristal” a rămas în istorie drept debutul simbolic al Holocaustului