Școala Gimnazială Ciugud derulează proiectul „Cultura şi specificul şcolii”: Concurs pentru elevi și simpozion pentru cadrele didactice
Şcoala Gimnazială Ciugud, în parteneriat cu Primăria comunei Ciugud, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Casa Corpului Didactic Alba derulează până în luna mai proiectul „Cultura şi specificul şcolii”.
Cultura organizaţională a unei şcoli este formată din valorile, atitudinile, credinţele, normele, tradiţiile şi obiceiurile formate de-a lungul timpului într-o unitate şcolară şi care se transmit din generaţie în generaţie celor care fac parte din instituţia şcolară.
Performanţele unei organizaţii depind de randamentul individual al membrilor săi, iar performanţele individuale sunt influenţate de cultura organizaţiei. Organizaţiile sunt diferite şi asta deoarece personalitatea şi imaginea fiecăreia este creată de membrii săi. Satisfacţia cadrelor didactice şi motivaţia superioară de învăţare a elevilor sunt net influenţate de cultura organizaţională a şcolii.
Orice încercare de perfecţionare a activităţilor şcolare trebuie să pornească de la cunoaşterea culturii şcolii aşa cum se manifestă ea la nivelul managerilor, al profesorilor şi al elevilor. Cunoaşterea culturii şcolii participă la satisfacerea a două nevoi ale organizaţiei: adaptarea la mediul extern şi integrarea internă. Cultura organizaţiei şcolare, prin sistemul de valori cultivat şi normele promulgate, poate influenţa relaţiile cu mediul extern organizaţiei, comunitatea locală etc., dar şi procesul de integrare şi socializare a personalului său, profesori, elevi, poate legitima statusuri şi roluri, poate influenţa distribuţia puterii, sistemul de promovare, recompensare şi sancţionare. Totodată, cultura şcolii este influenţată de mediul social fapt care îi condiţionează comportamentul şi activităţile desfăşurate.
Pornind de la aceste premise, cadrele didactice ale Şcolii Gimnaziale Ciugud derulează acest proiect, tocmai pentru a se autocunoaşte şi a se face cunoscuţi în judeţul nostru şi în ţară.
Obiectivul general al proiectului este cunoaşterea culturii şcolilor din judeţul Alba şi afirmarea acestora la nivel judeţean, precum şi stimularea implicării cadrelor didactice şi a elevilor în popularizarea culturii şcolilor din care fac parte.
Obiectivele specifice pe care şi le-au propus organizatorii proiectului sunt promovarea şcolilor din judeţul Alba; îmbunătăţirea imaginii şcolilor în cadrul comunităţilor din care fac parte; stimularea creativităţii elevilor şi cadrelor didactice din judeţul Alba. Grupul ţintă vizat este reprezentat de elevii claselor P-VIII şi cadrele didactice din învăţământul preuniversitar din judeţul Alba şi din ţară.
Proiectul are două secţiuni: un concurs pentru elevi cu tema ”Lumea din şcoala mea”, concurs ce are două secţiuni: creaţie literară şi creaţie plastică, iar cea de-a doua secţiune a proiectului este reprezentată de un simpozion pentru cadrele didactice cu tema ”Cultura şcolii – modalitate de promovare a instituţiilor din învăţământul preuniversitar”.
Înscrierea la concurs se face prin completarea fişei de înscriere, a acordului de parteneriat şi a lucrărilor, până la data de 28 februarie 2015, pe adresa de e-mail: [email protected].
Nu se percepe taxă de participare. Mai multe amănunte despre regulamentul de participare şi condiţiile de înscriere se pot găsi pe site-ul şcolii.
Comunicat de presă
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
14 noiembrie 2024. „Uniți pentru viață” la Alba Iulia: Acțiune de donare de sânge în sprijinul celor aflați în suferință
14 noiembrie 2024. „Uniți pentru viață” la Alba Iulia: Acțiune de donare de sânge în sprijinul celor aflați în suferință ASCOR Alba Iulia organizează în data de 14 noiembrie 2024 o acțiune de donare de sânge, intitulată „Uniți pentru viață”, pentru a veni în sprijinul celor aflați în suferință. Filiala Alba Iulia se alătură acestei […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport5 zile ago
CSM Unirea Alba Iulia – Metalurgistul Cugir 1-1 (1-0)! „Alb-negrii” s-au împiedicat în derby „de Alba”, ratând primul loc
-
Actualitate3 zile ago
Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului
-
Opinii - Comentariio zi ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii7 ore ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi
-
Actualitate2 zile ago
Care este ora ideală pentru a bea cafeaua?