Şcoala familiei: Adevărul din spatele defăimării. Obiectivul Coaliţiei care protejează și susține familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie
De ceva timp toate canalele mediatice abundă în materiale vădit defăimătoare împotriva demersului inițiat de Coaliția pentru familie, pentru protejarea și susținerea familiei întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie. De ce atât de multă ură împotriva acestui demers prin care este apărată familia de tendințele societății moderne care îi diminuează importanța și îi cauzează degradarea? Ați avut curiozitatea să citiți care este obiectivul acestei coaliții? Unul cât se poate de pertinent și de ancorat în cotidianul societății în care ne mișcăm și care, conform statisticilor, înregistrează de câțiva ani buni o demografie negativă, adică pierde mai mulți membri decât i se nasc.
Prin urmare, într-o societate românească tot mai îmbătrânită și mai asistată social, cu un sistem de plată a pensiilor din ce îm ce mai precar datorită numărului în scădere de contribuabili, obiectivul Coalitiei este acela de a asigura „în România un număr crescând de familii, cât mai longevive și mai numeroase, în care membrii acestora să poată beneficia de un mediu economic, social, protector și psiho-afectiv propice formării și dezvoltării personalității umane, cu impact pozitiv asupra continuității națiunii române”.
Cât se poate de etichetabil – cu ură – ca… fascist, (nu?!), acest demers care vrea să dea continuitate neamului românesc… Căci, așa cum îmi dau seama, inițiatorii acestui demers admirabil sunt acuzați când de simpatii fasciste, când de simpatii americane, cand de afilieri rusești. Ce au în comun aceste orietări atât de antagonice, nimeni nu se întreabă. Chiar trebuie să înghițim nedigerat toate aberațiile mediatice pe care le emit și promovează în media persoane „bine-intenționate”, care nu urmăresc altceva decât compromiterea imaginii publice a Coaliției, cu riscul de a fi penibili în ochii celor care încă mai aud cu propriile urechi și încă mai discern cu propriile creiere?!
Nu, domnilor și doamnelor plini de respect! Nu aveți dreptate. Copiii au nevoie de mamă și de tată în egală măsură pentru a se dezvolta armonios. Sunt date științifice care atestă cest lucru.
De pildă, alinierea stării lăuntrice a mamei din timpul alăptării cu cea a pruncului așezat la sân contribuie, spun specialiștii, la dezvoltarea unei componente esențiale a atașamentului de tip securizant la copil, anume coorodonarea. Prin contactul vizual stabilit între mamă și copil în timpul alăptării, asociat unui anumit ton al vocii materne, precum și unei anumite mimici care să exprime fericirea și iubirea, dar și prin gesturile din momentele de apropiere și tandrețe, copilul învață să coordoneze elementele lumii înconjurătoare, fie ele materiale sau spirituale, să-și coorodoneze propriul sine în mijlocul acestora, să descopere stările sufletești proprii și ale celorlalți și să fie un bun manager al relațiilor interpersonale. alinierea stării lăuntrice a părintelui cu cea a copilului este realizată prin comportamentul nonverbal: contact vizual, tonul vocii, gesturi, atingeri, expresia facială, postura corpului, etc. Dezvoltarea interacțiunilor sincronizate (”coordonarea”) mamă-copil este fundamentală pentru dezvoltarea afectivă sănătoasă a copilului . În aceste schimburi de afecțiune realizate față-în-față între copil și mamă reduc neliniștile și trăirile negative ale copilului și îi intensifică stările afective pozitive.
Așadar, prin relația cu mama sa, pruncul primește capacitatea de coordonare, dar și echilibru sufletesc, corporal, emoțional și mintal, precum și coerență, înșelegând prin aceasta sentimentul de integrare, în sinele propriu, cât și în relațiile interpersonale.(Fillion &Blass, 1986).
Pe de altă parte, de mare importanță pentru dezvoltarea copilului este relația acestuia cu tatăl. Studiile arată că acei copii care au o relație statornică și echilibrată cu tatăl lor fac față stresului mai bine decât ceilalți, manifestând o putere de autocontrol și o stimă de sine net superioară față de alți copii. De asemenea, avantajele lor sunt evidente și pe plan social. Astfel, ei dovedesc maturitate socială timpurie, inițiativă socială, empatie, toleranță și înțelegere mai crescute decât alți copii. Comunicarea cu tatăl oferă copilului capacitatea de a dobândi echilibrul lăuntric și îl ajută să-și controleze stările corporale, iar mai târziu emoțiile și stările sufletești într-o manieră flexibilă și echilibrată. Drept consecință, creierul devine adaptabil, stabil și flexibil pentru a se adapta mediului în continuă schimbare și creează o minte coerentă și adaptabilă.
Destul de limpede, aș zice! Îi trebuie copilului și mamă, și tată. Fie ei și divorțați, dar împreună adunați în ceea ce înseamnă educația copilului lor. E de-a dreptul penibil să acuzi de homofobie, fascism, opinie retrogradă și rea intenție acest demers.E de-a dreptul delirant să afirmi că aceiași oameni care apără valorile noastre autentice legate de copii si familie ar atenta în vreun fel la siguranța femeilor, așa cum a afirmat unul dintre combatanții plini de respect ai Coaliției pentru familie din emisiunea „Recurs la morală” care susține pe pagina lui Facebook faptul că invocarea Convenției de la Istanbul denotă opoziția Coaliției față de susținerea luptei contra violenței conjugale. Am privit cu toții, domnilor, acea emisiune! Am auzit exact ce s-a spus acolo.
Chiar nu avem nevoie de „traducători” de mesaje care intenționat răstălmăcesc adevărul pentru a mobiliza societatea românească împotriva singurului demers care asigură viitorul și longevitatea neamului. Eu, una, vreau să stau alături de Coalitia pentru Familie în apărarea prezentului și viitorului copiilor noștri! Pentru că eu, la fel ca voi, respect poporul roman, copiii acestuia și viitorul lor și al nostru, al tuturor!
Cristina Iosub
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 În dupa-amiaza de 23 noiembrie, în iarna anului 1918, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, un aparat de zbor pilotat de un erou trecut apoi în uitare şi […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 49 de minute
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii