Rămâi conectat

Actualitate

Şcoala „Avram Iancu”: Evaluare naţională cu subiect de rezervă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De puţin timp s-a încheiat proba la limba şi literatura română a evaluării naţionale a elevilor de clasa a VIII-a. Inspectorul şcolar general adjunct al IŞJ Alba, prof. Ioana Crâsnic, preşedintele Comisiei judeţene de evaluare naţională, ne-a informat că au fost prezenţi 2926 de elevi din cei 2986 de absolvenţi de gimnaziu înscrişi, iar 60 au absentat. Nu au fost înregistraţi elevi eliminaţi. 

La Şcoala „Avram Iancu”  Alba Iulia unui elev i s-a făcut rău în timpul probei, acuzând senzaţii de greaţă, fiind necesară intervenţia asistentei medicale, care i-a administrat un medicament, astfel că elevul a putut continua examenul.

Din cei 61 de candidaţi de la Şcoala „Avram Iancu” şi structura din Oarda de Jos, s-au prezentat doar 60, ne-a informat prof. Elena Ignat, directoarea şcolii. O elevă a sosit cu întârziere, invocând faptul că ştia că proba are loc abia de la ora 10.00, directoarea Elena Ignat cerând sprijinul IŞJ Alba. Prof. Ioana Crâsnic ne-a confirmat faptul că, la solicitarea  ei, MECTS a aprobat ca eleva respectivă să susţină proba la limba şi literatura română cu subiect de rezervă, în aceleaşi condiţii ca şi colegii ei, dar cu începere de la ora 13.00.

Proba a început la ora 9.00 şi a durat 2 ore, primii elevi ieşind din sală începând de la ora 10.15, unii fiind aşteptaţi în curtea şcolii de către părinţi, nerăbdători să afle gradul de dificultate al subiectelor şi, mai ales, cum s-au descurcat copiii lor.

„Subiectul a fost uşor, m-am descurcat şi sper să iau o notă bună. Am avut un fragment din Cireşarii şi încă două compuneri, iar partea de gramatică nu a fost foarte dificilă. Să vedem acum ce va fi la matematică. Vreau să merg fie la «HCC» fie la Liceul nr. 4 (n.r. – Colegiul Tehnic «Apulum»)”, ne-a declarat la ieşirea din sală unul dintre elevi. Miercuri, 27 iunie, va avea loc proba la matematică a evaluării naţionale.

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea