Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Şcoala „Avram Iancu” Alba Iulia: Elevii învaţă să fie patroni, bancheri şi agenţi de bursă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Săptămâna dedicată programului „Şcoala altfel”, la Şcoala „Avram Iancu” din Alba Iulia, instituţie condusă de prof. Elena Ignat, se desfăşoară proiectul „Contează pe educaţie!”, un program inedit de educaţie financiară şi antreprenorială, sprijinit financiar de Banca Transilvania şi iniţiat de Şcoala Internaţională Cluj în parteneriat cu Fundaţia Burcash.

În acest proiect sunt implicaţi 125 de elevi, dascăli şi părinţi care sunt încurajaţi să participe împreună la diferite activităţi pe teme financiare. Pe parcursul acestei săptămâni, elevii vor avea oportunitatea de a participa la acţiuni de educaţie financiară, vor vizita sediul Băncii Transilvania, vor avea ocazia să investească la Bursa virtuală sau să-şi depună economiile la Banca virtuală, vor aprecia raportul preţ-calitate vizitând câteva supermarket-uri din Alba Iulia, vor deschide magazinul clasei, învăţând astfel ce sunt banii, cum se produc sau cum se gestionează corect. Părinţii cu experienţă antreprenorială sau într-un anumit domeniu de activitate sunt invitaţi la o reuniune în cadrul activităţii „Ziua carierei”, prilej cu care vor împărtăşi din experienţa lor şi elevilor interesaţi de o viitoare carieră. Unităţile cu profil economic din Alba Iulia, dar şi sponsori au fost solicitaţi să vină în sprijinul acestei iniţiative cu sfaturi şi resurse. Elevii vor fi premiaţi cu „Funny Money” pentru un comportament deosebit manifestat pe toată durata proiectului, a declarat prof. Dana Slevaş, purtătorul de cuvânt al Şcolii „Avram Iancu”.

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea