Rămâi conectat

Actualitate

Școala ar putea să înceapă mai devreme. Ministrul educației ,,e nevoie de o diversificare a rutelor educaționale”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că anul școlar 2022-2023 ar putea începe mai devreme. Viitorul an școlar, în schimb, nu își va modifica structura.

Ministrul educației a anunțat această posibilă măsură pentru ca anul școlar să aibă o durată mai lungă, în condițiile în care România are printre cei mai scurți ani școlari dintre statele din Uniunea Europeană.

„România are anul școlar cu o durată mai scurtă decât în multe alte state europene, este adevărat, însă din consultări trebuie să vedem. Înțelegem că elevii doresc o vacanță de vară cât mai lungă”, a spus Sorin Cîmpeanu la Europa FM.

„Ar putea să înceapă chiar mai devreme anul școlar, pentru a avea o durată mai lungă. Anul acesta am ținut seama exact de ceea ce v-am spus, de nevoia de a organiza acele concursuri (n.red. pentru angajarea directorilor de școli), pentru că e important”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul educației a precizat pentru Edupedu.ro că „este vorba despre anul școlar 2022-2023 și nu de o modificare a structurii anului școlar care începe în septembrie anul acesta”.

Ministrul educației a explicat că elevii au nevoie de un set de materii care să genereze competențele de bază.

„Dincolo de acest trunchi de bază e nevoie de o diversificare a rutelor educaționale, care trebuie să fie flexibilă și să fie și deschise. Pentru asta e nevoie de un set de materii care să genereze competențele de bază pe care l-am agreat cu toții, nu am văzut diferențe, și a include mai ales competențele digitale, iar pe lângă asta trebuie să includem și un curriculum la decizia școlii care să fie posibil de particularizat la nevoile comunității școlii”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Potrivit calendarului, anul școlar 2021-2022 va începe pentru elevi pe 13 septembrie și are 34 de săptămâni de cursuri.

sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi Meteorologii ANM au emis o atenționare de vreme rea, valabilă în mai  multe regiuni ale țării, până joi, 21 martie.  Citește și: Cum va fi VREMEA până în 15 aprilie 2024: Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea