Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Școala ar putea să înceapă mai devreme. Ministrul educației ,,e nevoie de o diversificare a rutelor educaționale”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că anul școlar 2022-2023 ar putea începe mai devreme. Viitorul an școlar, în schimb, nu își va modifica structura.

Ministrul educației a anunțat această posibilă măsură pentru ca anul școlar să aibă o durată mai lungă, în condițiile în care România are printre cei mai scurți ani școlari dintre statele din Uniunea Europeană.

„România are anul școlar cu o durată mai scurtă decât în multe alte state europene, este adevărat, însă din consultări trebuie să vedem. Înțelegem că elevii doresc o vacanță de vară cât mai lungă”, a spus Sorin Cîmpeanu la Europa FM.

„Ar putea să înceapă chiar mai devreme anul școlar, pentru a avea o durată mai lungă. Anul acesta am ținut seama exact de ceea ce v-am spus, de nevoia de a organiza acele concursuri (n.red. pentru angajarea directorilor de școli), pentru că e important”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul educației a precizat pentru Edupedu.ro că „este vorba despre anul școlar 2022-2023 și nu de o modificare a structurii anului școlar care începe în septembrie anul acesta”.

Ministrul educației a explicat că elevii au nevoie de un set de materii care să genereze competențele de bază.

„Dincolo de acest trunchi de bază e nevoie de o diversificare a rutelor educaționale, care trebuie să fie flexibilă și să fie și deschise. Pentru asta e nevoie de un set de materii care să genereze competențele de bază pe care l-am agreat cu toții, nu am văzut diferențe, și a include mai ales competențele digitale, iar pe lângă asta trebuie să includem și un curriculum la decizia școlii care să fie posibil de particularizat la nevoile comunității școlii”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Potrivit calendarului, anul școlar 2021-2022 va începe pentru elevi pe 13 septembrie și are 34 de săptămâni de cursuri.

sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ceremonie militară la Colegiul Militar din Alba Iulia: Colonelul Marcel Domșa va preda comanda și Drapelul de Luptă colonelului Daniel Josan

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Ceremonie militară la Colegiul Militar din Alba Iulia: Colonelul Marcel Domșa va preda comanda și Drapelul de Luptă colonelului Daniel Josan Luni, 16 septembrie 2024, începând cu ora 14.00, la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, va avea loc ceremonia militară de predare-primire a comenzii și a Drapelului de Luptă. Colonelul Marcel Domșa va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea