Școala Altfel 2018: Elevi din București, în vizită la o brutărie celebră din Alba

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Zeci de mii de elevi au parte de Şcoala Altfel. Iar mai mulţi copii de clasa a VII-a din Capitală au plecat în excursie, în judeţul Alba. S-au oprit la Sântimbru, acolo unde există o brutărie celebră, care prepară produse de panificaţie după reţete vechi.  

Brutăria din Sântimbru este un loc cu o tradiţie de 20 de ani. Iar proprietarul ei susţine că acolo se face cea mai bună pâine din România. Tocmai de aceea, zeci de elevi din Bucureşti au plecat în excursie în judeţul Alba, ca să vadă cu ochii lor cum se face pita crestată, pâinea coaptă sau gustoasele croissante. Nu s-au limitat la privit. Au pus mâna la treabă, au frământat fiecare câte un produs pe care l-au luat, la sfârşit, acasă.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Brutăria de Sântimbru este una dintre cele mia cunoscute din județul Alba, iar oamenii din localitățile vecine vin de zeci de ani să cumpere o pâine caldă, frământată cu respect pentru învățăturile părintești.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Călin Matieş, proprietar brutărie: În 2017 din nou am primit de la Ministerul Agriculturii produsul tradţional al anului

Mai ales că tot ce se pregăteşte în brutăria din Sântimbru este făcut după reţete vechi de secole, respectate cu sfinţenie.

Loli Ţimpou, însoţitor copii: Un alt scop al vizitei este să îi învăţăm pe copii, să le spunem cât de important este să consume produse româneşti autentice

Călin Matieş, proprietar brutărie Sântimbru: Eu chiar mă bucur şi le mulţumesc din suflet profesoarelor că nu i-au dus la mall, că nu i-au dus la fast-food, că iau adus să vadă cum se face produsul românesc.

Sursa Observator.tv

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419