Schimbări în programul RABLA CLASIC și RABLA PLUS, anunțate de ministrul Mediului: „Unele mașini second hand, mai scumpe decât cele noi”
Schimbări în programul RABLA CLASIC și RABLA PLUS, anunțate de ministrul Mediului: „Unele mașini second hand, mai scumpe decât cele noi”
Desfășurarea programelor Rabla Clasic și Rabla Plus este mult îngreunată și se vor face modificări în interesul producătorilor și a dealerilor, urmare a întârzierilor mari de livrare a autoturismelor noi, a declarat ministrul Mediului, Barna Tanczos. Potrivit acestuia, s-a ajuns ca în cazul anumitor mărci să coste mai mult o mașină second hand decât una nouă, de același tip.
Ministerul Mediului, Tanczos Barna, anuunță că sunt posibile modificări ale programelor Rabla Clasic și Rabla Plus din cauza problemelor legate de livrarea autoturismelor noi.
„Pe piața auto sunt mari probleme. Nu se mai asigură niciun termen de livrare. Mașinile noi se aduc din ce în ce mai greu. Avem probleme și în ceea ce privește programele Rabla Clasic și Rabla Plus. Aproape săptămânal au loc discuții între reprezentanții dealerilor și ai producătorilor și AFM pentru a modela, opera schimbări în programele Rabla Clasic și Rabla PLus, în interesul producătorilor autohtoni și al dealerilor. Din păcate s-a ajuns în situații hilare: mașinile second hand să fie mai scumpe decât cele noi, la anumite mărci și modele, pentru că industria nu mai poate livra mașini noi”, a declarat ministrul într-o conferință..
Amintim că, pentru a beneficia de fonduri europene pentru construcția de autostrăzi, România trebuie ca până în 2026 să scoată din circlație 250.000 de autoturisme mai vechi de 15 azi.
Din estimările Ministerului Mediului, ținta va fi depășită cu ajutorul programelor Rabla Clasic și Rabla Plus, care momentan nu se derulează conform planului, din cauza întârzierilor, dar și a unui program derulat momentan ca pilot în Sf Gheorghe și alte orașe, dar care se va extinde la nivel național.
Este vorba despre un program de finanțare a casării vehiculelor vechi, botezat „Rabla 2”, care ar trebui să înceapă în luna iulie și care prespune acordarea unei prime de 3.000 de lei pentru maşinile mai vechi de 15 ani predate administraţiilor locale. Din această sumă, 1.500 de lei este asigurată de autoritățile publice locale , ia restul de Ministerul Mediului prin Agenţia Fondului pentru Mediu.
„Până la 1 iunie va trebui să agreem modalitatea de implementare a acestui program. Vom putea scoate din circulație anual 133.000 de mașini pentru că avem la bugetul AFM 600 milioane de lei pe trei ani, vom asigra finanțare parțială, de 50%, dar dacă autoritățile locale vor veni alături de noi, vom putea scpate mai multe mașini din circulație”, a mai spus ministrul.
sursa: economica.net
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Un bărbat din Alba, primul șofer care va renunța de bună voie la permisul auto la 88 de ani, după o viață la volan
Un bărbat din Alba, primul șofer care va renunța de bună voie la permisul auto la 88 de ani, după o viață la volan În afara situațiilor în care deținătorul permisului auto a comis infracțiuni rutiere grave sau a obținut prin mijloace ilegale carnetul de șofer, legislația în vigoare prevede că permisul auto mai poate […]
Secțiune Articole Similare
-
Ştirea zileiacum 3 zile
Ziarul „Unirea” din Alba Iulia angajează REDACTORI pentru ediția online. Cerințe și responsabilități
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
MESAJE de HALLOWEEN 2024. SMS-uri, felicitări, statusuri, mesaje amuzante, înfricoșătoare și mesaje în limba engleză de HALLOWEEN
-
Ştirea zileiacum 15 ore
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Sportacum o zi
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Halloween în limba engleză. Texte pentru Sms-uri și urări „înfricoșătoare”
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
29 octombrie, Ziua Internațională a Internetului. România a intrat în era internetului în 1999