Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Scandaluri la Sebeș și Alba Iulia aplanate de jandarmi. Amenințările și înjurăturile s-au lăsat cu amenzi

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma unor apeluri la numărul unic pentru semnalarea situaţiilor de urgenţă – 112, jandarmii au aplanat marţi, 26 februarie a.c., 2 scandaluri. Cei care le-au provocat au fost sancţionaţi cu amendă în valoare totală de 900 de lei.

“Primul incident s-a petrecut în cartierul Mihail Kogălniceanu din municipiul Sebeş. Aflat în vizită la rude, Silviu D., în vârstă de 25 de ani, şi-a înjurat şi şi-a ameninţat cumnatul cu bătaia pentru că, se pare, acesta a refuzat să-i împrumute o sumă de bani. Bărbatul este cunoscut în zonă ca fiind o persoană violentă, iar în acest context, nu este prima dată când forţele de ordine intervin pentru a-i potoli pornirile agresive. În urma intervenţiei jandarmilor conflictul a fost aplanat, iar iniţiatorul acestuia a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 500 de lei.

Al doilea eveniment a survenit în jurul orei 20.00, când un bărbat a apelat 112 şi a solicitat ajutor deoarece soţia sa era înjurată şi ameninţată cu acte de violenţă de un alt bărbat. Conflictul era în plină desfăşurare pe strada Corniştei din cartierul albaiulian Bărăbanţ, iar la acesta asistau involuntar câţiva  trecători.  Sosiţi de urgenţă la faţa locului, jandarmii au reuşit în scurt timp să potolească spiritele încinse, au prevenit escaladarea violenţei şi au trecut apoi la verificarea cauzelor care au stat la baza episodului de violenţă verbală. În urma verificărilor efectuate se pare că motivul scandalului îl constituie … o sancţiune contravenţională primită de bărbat de la un echipaj de jandarmerie după ce a fost surprins în incinta unei societăţi comerciale unde intrase cu intenţia de a sustrage fier vechi. Convins că în acel caz femeia a fost cea care anunţase forţele de ordine, bărbatul i-a reproşat acest fapt şi a prevenit-o că dacă va mai chema vreodată jandarmii va avea de suferit. Bineînţeles că modul în care i-a transmis aceasta a fost unul vulgar, iar violenţa verbală a avut ca efect, pe de o parte, intrarea în panică a victimei şi a familiei acesteia, iar pe de alta, indignarea celor care se aflau în zonă.

Bărbatul a fost identificat ca fiind Petre C., în vârstă de 28 de ani, domiciliat în Alba Iulia şi a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 400 de lei. Totodată jandarmii i-au pus în vedere să evite pe viitor implicarea în astfel de fapte, atenţionându-l că, în caz de recidivă, vor fi aplicate sancţiuni mult mai drastice, unele dintre acestea putând fi chiar de natură penală”, se arată într-un comunicat remis presei de Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba.

Foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea