Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Scandaluri cu înjurături și amenințări în municipiul Blaj, aplanate de jandarmi

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

jandarmi albaStrada Livezii şi strada Alexandru Borza din municipiul Blaj au fost sâmbătă şi duminică scenele unor violenţe verbale în urma cărora două persoane au fost sancţionate contravenţional.

Potrivit Jandarmeriei Alba, “primul incident s-a petrecut sâmbătă, 21 septembrie, la ora 09.10, iar vinovată de producerea acestuia a fost găsită Regina M., în vârstă de 41 de ani. Supărată pe un vecin, aceasta l-a înjurat şi l-a ameninţat cu acte de violenţă. Solicitaţi să intervină prin apel la 112, jandarmii au ajuns în scurt timp la locul incidentului, au acţionat pentru aplanarea acestuia şi au sancţionat-o pe femeie cu amendă în valoare de 200 de lei.

A doua situaţie a fost semnalată duminică, 22 septembrie, la ora 22.50 şi a apărut tot între doi vecini, pe fondul consumului excesiv de alcool.

Aflat în avansată stare de ebrietate, un bărbat în vârstă de 39 de ani şi-a adus aminte de divergenţele mai vechi pe care le avea cu un cunoscut, s-a deplasat la domiciliul acestuia, l-a înjurat şi l-a ameninţat cu bătaia. Intervenţia oportună a  jandarmilor a prevenit escaladarea violenţei şi apariţia unor fapte mai grave.

Vinovatul a fost identificat ca fiind Alex M. şi a fost sancţionat cu amendă în valoare de 200 de lei.”

În acest sens, Jandarmeria Alba reamintește cetăţenilor că săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi, obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori sa lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu  amendă de la 200 lei la 1.000 lei. Mai mult,  în cazurile în care faptele sunt săvârşite în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate, cuantumul amenzii creşte, fiind stabilit de lege  între 1.000 lei şi 3.000 de  lei.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea