Ziarul Unirea
 

Scandal la Sebeș: Doi bărbați, arestați preventiv pentru tentativă de omor și tulburarea ordinii și liniștii publice

Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus la data de 17.03.2018, punerea în mișcare a acțiunii penale, împotriva inculpaților Pădurean Marian în vârstă de 42 ani și Dani Alin Silviu în vârstă de 30 ani pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Iniţial, la data de 15.03.2018 ora 21,49 Poliţia municipiului Sebeş a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că, în fața unui bloc din cartierul Kogâlniceanu are loc un scandal public.

Prin ordonanţa organelor de cercetare penală, din data de 15.03.2018, s-a dispus începerea urmăririi penale „in rem” pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe, prev. de art. 193 C.pen., constând în aceea că în data de 15.03.2018, în jurul orelor 21,40, a avut loc o altercaţie între mai multe persoane care s-au lovit.

Prin ordonanţa din data de 16.03.2018 a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş s-a dispus schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de loviri şi alte violenţe, prev. de art. 193 alin.1 C.pen., în cea de tentativă la omor, prev. de art. 32 rap. la art. 188 C.pen. și implicit declinarea competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

În fapt, s-a reținut că, la data de 15.03.2018, în jurul orelor 21,40, între persoana vătămată Z. I. C. şi suspectul DANI ALIN SILVIU, care se aflau în față unui bloc din cartierul Mihail Kogălniceanu, al Municipiului Sebeș, a izbucnit un conflict spontan, împrejurare în care, suspectul a lovit-o cu palma de 2 ori pe victimă, fără ca aceasta să reacţioneze în vreun fel. Între timp la faţa locului şi-au făcut apariţia membrii familiei Z., respectiv persona vătămată Z. I., tatăl lui Z. I. C., precum şi fratele şi mama celui din urmă, dar şi suspectul PĂDUREAN MARIAN, concubinul surorii suspectului DANI ALIN SILVIU, care avea asupra sa un levier, obiect contondent pe care i l-a dat suspectului DANI ALIN SILVIU.  Suspectul DANI ALIN SILVIU a început să-l lovească victima Z.I.C. cu levierul în zona capului, de mai multe ori, folosind partea ascuţită a acestuia, cauzându-i leziuni corporale care au necesit 30-35 zile de zile de îngrijiri medicale, în situația în care nu survin complicaţii, aşa cum rezultă din Certificatul medico-legal emis de Serviciul Judeţean de Medicină Legal Alba. Apoi, suspectul PĂDUREAN MARIAN a luat levierul şi i-a aplicat lovituri în cap, de mai multe ori, victimei Z. I., cauzându-i leziuni traumatice, respectiv plagă contuză parietal stânga, fractură cominutivă cu înfundare parietal stânga, contuzii cerebrale parietale stânga, echimoză coapsa dreaptă; și care au necesit pentru vindecare 70-75 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii, menționându-se de asemenea conform Certificatului medico-legal emis de Serviciul Județean de Medicină Legală Alba, că leziunile suferite au pus în primejdie viața victimei.

Urmarea Referatului cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpații Pădurean Marian și Dani Alin Silviu pentru comiterea infracţiunilor de tentativă la omor și tulburarea ordinii și liniștii publice, judecătorul de drepturi și libertăți al Tribunalului Alba, prin Încheierea nr. 17 din 17.03.2018 a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 18.03.2018 şi până la data de 16.04.2018 inclusiv, sens în care au fost emise şi mandatele de arestare preventivă nr. 2 și 3 /UP/17.03.2018.

Procurorul criminalist continuă cercetările în cauză, pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept, în vederea stabilirii răspunderii penale.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Alba și ai Poliției municipiului Sebeş.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, sub nici o formă, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

abu alireza 19 martie 2018 at 18:06

Sa dea cu levierul in cap stiu, a munceasca, NU… se stie cine sunt “comorile” astea…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...