Rămâi conectat

Ştirea zilei

SC Fotbal Club Unirea 2006 SA – creanţe de 1,8 milioane euro! Dacă DGFP Alba pierde procesul, se ajunge la 575.000 euro

Dan HENEGAR

Publicat

în

SC Fotbal Club Unirea 2006 SA, societatea care administrează unica echipă de fotbal din Alba prezentă vreodată în Liga 1, are de achitat datorii în valoare de 8.073.961,53 lei, dacă luăm în calcul şi respectiva sumă din dreptul finanţelor (un total de aproximativ 1,8 milioane euro), conform tabelului definitiv de creanţe depus în data de 1 octombrie 2013 de administratorul judiciar Florinel Oprinca la Tribunalul Alba în dosarul de insolvenţă deschis la solicitarea firmei SC Man Tours.
Firme de servicii, echipament sportiv sau transport, societăţi hoteliere, foşti angajaţi, conducători şi fotbalişti, actuali antrenori ai echipei fanion a judeţului Alba, dar şi DGFP Alba (prima în topul datoriilor), Primăria Municipiului Alba Iulia, Federaţia Română de Fotbal, Asociaţia FC Unirea 1924 compun tabelul definitiv al creanţelor SC Fotbal Unirea 2006 SA, societate care administrează clubul albaiulian. Cuantumul datoriilor depăşeste suma de 1,8 milioane de euro, plecându-se de la 539 de lei (Serviciul Judeţean de Ambulanţă) şi până la creanţa Finanţelor Publice cifrată la aproape 1,9 milioane lei (la care se pot adăuga încă peste 5,5 milioane lei – o creanţă bugetară aflată sub condiţie suspensivă).
*Peste 40 de creditori
La masa credală sunt înscrişi peste 40 de creditori care totalizează creanţe în valoare de 2.563.898,53 lei (încă 5.510.063 fiind sub condiţie suspensivă – o creanţă bugetară a DGFP Alba). Următorul pas va fi depunerea planului de reorganizare a grupării fanion a judeţului, cu o perioadă de implementare de 1-3 ani. În cazul în care respectiva sumă, pusă sub condiţie suspensivă nu va fi aprobată în urma demersurilor în instanţă, datoriile s-ar reduce substanţial cu două treimi, ajungând la aproximativ 575.000 de euro. Planul de reorganizare ar trebui să vizeze revitalizarea activităţii clubului ce mai există doar la nivel de juniori, astfel încât să se achite datoriile. Conform Legii Insolvenţei, trebuie achitate în primul rând creanţele salariale, apoi cele garantate, cele bugetare şi în ultimul rând cele chirografare.
*Sarmeş şi Trifan la masa credală, cu 17.000 euro
Alături de nume ale jucătorilor Bucurică, Pascal, I. Grozav, F. Himcinschi, V. Florea, G. Croitoru, antrenorilor (A. Himcinschi, F. Brumaru, V. Ursu, Lopăzan, Gh. Vasile etc), personalului administrativ (I. Vlad, M. Ciucur, T. Rângheţ, Gh. Vesi) apar şi solicitările a doi dintre conducătorii aflaţi în staff-ul Unirii după anul 2005. Este vorba de Marian Ionel Sarmeş – preşedintele Consiliului de Administraţie (cu suma de 14.464,46 lei) şi Vasile Trifan – vicepreşedintele CA (cu suma de 62.851,22 lei), iar cei doi solicită să-şi recupereze un total de aproximativ 17.000 euro. Nu este o practică neobişnuită în lumea fotbalului, întrucât patronii George Copos s,i Florian Walter s-au înscris şi ei la „masa credală” la cluburile pe care le-au păstorit pe prima scenă, Rapid Bucureşti şi „U” Cluj.
*Primii în top: DGFP Alba, FC Unirea 1924 şi FRFCei mai mari creditori ai SC Fotbal Club Unirea 2006, cu datorii admise sunt DGFP Alba (1.868.914 lei, plus 5.510.063 – sub condiţie suspensivă), urmată de FC Unirea 1924 (221.452,11 lei), Federaţia Română de Fotbal (69.619,59 lei), Vasile Trifan (62.851,22 lei), SC Man Tours (57.497,57 lei) şi Primăria Municipiului Alba Iulia (44.227,61 lei).
Comparativ cu tabelul preliminar al creanţelor, depus în luna noiembrie a anului trecut au mai apărut în plus creanţa firmei SC Elit, plus o sumă totală de 43.521 lei reprezentând creanţe salariale solicitate de foştii jucători şi antrenori, Răzvan Andrei Dâlbea, Andrei Poverlovici, Emanuel George Rus (masor), Blaz Sliskovic, Gabriel Stan şi Stelian Gherman.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Cum s-a petrecut incidentul în care o fetiță de trei ani a fost grav rănită: A căzut de la etajul unei locații de cazare, din satul Călugărești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum s-a petrecut incidentul în care o fetiță de trei ani a fost grav rănită: A căzut de la etajul unei locații de cazare, din satul Călugărești O fetiță de doar 3 ani a fost grav rănită joi după-masa, după ce a căzut de etajul unei locații de cazare din satul Călugărești, comuna Avram Iancu. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea