Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

SC APA CTTA SA Alba – O stație nouă de tratare a apei în Zlatna și reabilitarea stației de tratare a apei Mihoiești

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

SC APA CTTA SA Alba – O stație nouă de tratare a apei în Zlatna și reabilitarea stației de tratare a apei Mihoiești

Aceste lucrări fac parte din contractul AB3-CL7. STAȚII DE EPURARE APĂ UZATĂ ABRUD, BAIA DE ARIEȘ ȘI REABILITARE STAȚII DE TRATARE APĂ POTABILĂ ZLATNA ȘI MIHOIEȘTI, în valoare de 46.147.454,02 lei, fără TVA, din cadrul proiectului major „Reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată în județul Alba, 2014-2020”, cofinanțat din Fondul de Coeziune în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), 2014-2020.

Obiectul contractului îl reprezintă construcția și reabilitarea Stațiilor de tratare apă Zlatna și Mihoiești, astfel: în ceea ce privește STAȚIA DE TRATARE A APEI ZLATNA, se va realiza o stație de tratare nouă în incinta stației existente, care va deservi populația SZA Zlatna. Noua stație va asigura un debit de apă tratată de cca. 25 l/s și va include o linie de tratare a apei și una de tratare nămoluri. Construcțiile existente se vor demola.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În ceea ce priveste STAȚIA DE TRATARE A APEI MIHOIEȘTI, stația existentă se va reabilita, prin înlocuirea unor obiecte tehnologice sau prin modernizarea unor obiecte existente și va deservi populația din SZA Apuseni și va asigura un debit de apă tratată de cca. 66 l/s. Stația de tratare va include o linie de tratare a apei și una de tratare nămoluri.

Citește și: Noi stații de epurare și tratare a apei în județul Alba: Finanţare nerambursabilă de peste 7 milioane de euro. Unde vor fi amplasate

„Este un contract pe care ne-a luat multă vreme să-l atribuim, fiind lansat pe SICAP nu mai puțin decât de 4 ori. Acest lucru a însemnat mult timp pe care l-am pierdut fără voia noastră. Motivele au fost în principal lipsa ofertanților, din păcate. Dar acum lucrările încep să prindă contur, ceea ce ne bucură.

Cele două stații de tratare a apei de la Zlatna și Mihoiești care vor fi construite și reabilitate vor contribui, în mod evident, la îmbunătățirea calității apei potabile. Suntem convinși că va fi dus la bun sfârșit de către constructor, căruia îi vom acorda tot sprijinul nostru, sperând ca și comunitățile locale să le acorde înțelegerea de care vor avea nevoie pentru finalizarea acestuia”, a spus directorul general al societății, Cornel Ștefan Bardan.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 6 mai 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Bogdan Ilea

Publicat

în

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 6 mai 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS Mai multe instituţii publice din Alba anunță posturi vacante la data de 28 APRILIE 2024 și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea