Șase boli care provoacă moartea în mai puțin de o zi
Moartea reprezintă una dintre cele mai mari temeri ale oamenilor. Există 6 afecțiuni care, odată contractate, pot duce la o moarte rapidă, în mai puțin de 24 de ore.
Cunoscută şi sub numele de „febră hemoragică”, Ebola este o boală infecţioasă de cele mai multe ori letală. Virusul care o provoacă, Ebolavirus, are manifestări sub formă de hemoragii severe la oameni, primate şi antilope duiker. Acesta este foarte contagios şi survine în structură de focar, mai ales în zone din Africa Centrală şi de Vest.
Accidentul vascular cerebral
Accidentul vascular cerebral apare atunci când o arteră prin care sângele circulă către creier se sparge sau este blocată de un cheag. Este din ce în ce mai des întâlnit în România, chiar şi în rândul tinerilor.
Boala Chagas
Boala Chagas este o afecţiune deseori întâlnită în ţările din America Centrală şi de Sud. Este o parazitoză tropicală cauzată de infecţia cu protozoarul Trypanosoma cruzi şi se transmite prin intermediul unei insecte din familia Triatoma care se hrăneşte cu sânge. Scărpinatul poate accelera evoluţia bolii, pentru că, astfel, leziunea va fi contaminată cu fecalele purtătoare de parazit, iar infecţia începe să se răspândească rapid în organismul uman, unde se multiplică şi poate acapara întreg corpul gazdei.
Meningita
Este cauzată deseori de o bacterie sau un virus şi se manifestă prin inflamarea meningelor, adică a membranelor care protejează coloana vertebrală şi creierul.
MRSA
Este definită, în primul rând, de rezistenţa la tratamentul cu antibiotic. MRSA este cauzată de o varietate de Stafilococus auriu descoperită recent care, din cauza toxinelor pe care le degajă, poate să producă reacţii severe în organismul uman, de la infecţii şi afecţiuni la nivelul epidermei, până la septicemii care se determine decesul.
Febra Dengue
Aceasta este o boală de tip infecţios transmisă prin muşcătura ţânţarului de tip Aedes şi provocată de un arbovirus. Este cel mai des întâlnită în zona Asiei de Sud-Est, a Africii, în insulele Caraibe şi în America de Nord. Febra Dengue mai este numită şi „febra oaselor rupte”, pentru că provoacă dureri osoase atât de puternice, echivalente cu cele resimţite atunci suferim fracturi.
Sursa Gandul.info
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sănătatea și natură
Micul dejun pe timpul toamnei: Ce trebuie să mâncăm de dimineață pentru a oferi organismului energia necesară
Micul dejun pe timpul toamnei: Ce trebuie să mâncăm de dimineață pentru a oferi organismului energia necesară Nutriţionista Rusakova spune că toamna este cel mai indicat să mâncăm salate şi omletă la micul dejun. Un mic dejun ideal de toamnă ar trebui să includă fibre şi proteine vegetale, a declarat Daria Rusakova, nutriţionist şi candidat […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii7 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii