Sărbătoarea Mierii 2018 la Blaj, în 24-25 martie. Peste 150 de expozanți, concursuri pentru apicultori, ateliere pentru copii, spectacol folcloric și concerte live. Invitată special, Corina
Cel mai mare târg apicol din România, „Sărbătoarea Mierii” se va desfăşura în zilele de sâmbătă şi duminică, 24 şi 25 martie 2018, în centrul istoric al municipiului Blaj. Ajunsă la ediţia a XI-a, manifestarea vine, şi în acest an, cu noutăţi, aducând, pe lângă secţiunile obişnuite – târgul cu vânzare, secțiunea de comunicări științifice și programul artistic – mai multe lansări de carte, de apicultură şi apinutriţie, dar şi alte surprize, pe care organizatorii vă invită să le descoperiţi la faţa locului.
Dacă anul trecut a fost prezent la acest eveniment Philip McCabe, preşedintele Federației Internaționale a Asociațiilor de Apicultori (Apimondia), în acest an „Sărbătoarea Mierii” mizează pe prezenţa lui Etienne Bruneau, preşedintele comisiei pentru calitatea produselor apicole din Apimondia. Festivitatea de deschidere va avea loc sâmbătă, 24 martie, ora 10:30. Organizatorii ediţiei a XI-a a „Sărbătorii Mierii” sunt Apidava Blaj, Primăria Blaj, Consiliul Local Blaj şi Consiliul Judeţean Alba.
Adevărată „vestitoare” a primăverii, „Sărbătoarea Mierii” se desfăşoară la finalul lunii martie la Blaj, fiind manifestarea care deschide, tradiţional, evenimentele în aer liber din „Mica Romă” şi va avea loc în Piaţa 1848, ediţia din acest an fiind a cincea găzduită de centrul istoric al Blajului. Cu zece zile înainte de debutul „Sărbătorii Mierii” 2018, organizatorii mizează pe prezenţa a aproximativ 150 de expozanţi şi aşteaptă circa 10.000 de vizitatori în cele două zile ale târgului.
Şi ediţia a XI-a a „Sărbătorii Mierii” se bucură de o consistentă prezenţă internaţională, firme apicole din 14 ţări (Bulgaria, Croaţia, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Republica Moldova, Olanda, Polonia, Serbia, Turcia, Ucraina, Ungaria, România) anunţându-şi participarea.
În acest an, la Blaj se vor afla şi doi actori români celebri, Ileana Popovici, în calitate de autoare a unei cărţi despre Veceslav Harnaj – fondatorul apiculturii româneşti moderne, ce va fi prezentat cu această ocazie, şi Dorel Vişan, în calitate de apicultor, care revine la „Sărbătoarea Mierii”, după ce a mai fost prezent la această manifestare în urmă cu doi ani.
„Sărbătoarea Mierii” va avea cele trei secţiuni consacrate: târgul cu vânzare pentru produse apicole, miere și produse apiterapeutice, produse tradiționale românești sau certificate ecologic, secțiunea de comunicări științifice și business şi programul artistic. Lor li se alătură secţiunea dedicată lansărilor de carte, unde vor fi prezentate patru cărţi pe teme apicole şi apinutriţie.
Vor fi organizate conferinţe pe teme apicole, susţinute de lectori din Belgia, România şi Turcia, printre aceştia aflându-se Etienne Bruneau, preşedintele comisiei pentru calitatea produselor apicole din Apimondia şi dr. bioch. Cristina Mateescu, din cadrul comisiei ştiinţifice pentru apiterapie din Apimondia.
Pe parcursul celor două zile vor avea loc concursuri pentru apicultori, vor fi acordate cadouri vizitatorilor în cadrul „Tombolei albinuţelor”, organizatorii pregătind ateliere pentru copii, cu tema „Din secretele stupului”, şi multe alte surprize pentru cei mici şi mari.
Ca înfiecare an, „Sărbătoarea Mierii” propune şi un consistent program artistic. Sâmbătă, 24 martie, imediat după festivitatea de deschidere, Ansamblul Folcloric al Centrului Cultural „Augustin Bena” va susţine un spectacol de muzică populară, iar seara va avea loc tradiţionalul spectacol pentru tineret, capul de afiş fiind cunoscuta artistă Corina. În deschidere, vor susţine recitaluri Ravy, Andrei Şerban, Re-Born, Before 7 şi Denisa Moga. „Sărbătoarea Mierii” se va încheia duminică, 25 martie, cu spectacolul pentru copii, care va avea loc tot pe scena amplasată în Piaţa 1848.
A XI-a ediție a „Sărbătorii Mierii” este organizată de Apidava Blaj, Primăria Blaj, Consiliul Local Blaj şi Consiliul Judeţean Alba.
PROGRAM
SÂMBĂTĂ, 24 martie:
10.30 – Deschiderea târgului și spectacol folcloric Augustin Bena
11.00 – Conferințe pentru apicultori
13.00 – Lansare de carte Apinutriție
14.00 – Tombola albinuțelor
18.30 – Concert live
DUMINICĂ, 26 martie
10.00 – Târg de miere
12.00 – Spectacol copii
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Programul casieriilor pentru plata taxelor și impozitelor la Primăria Alba Iulia de Crăciun și Anul Nou
Programul casieriilor pentru plata taxelor și impozitelor la Primăria Alba Iulia de Crăciun și Anul Nou Primăria Municipiului Alba Iulia a afișat programul de funcționare a casieriilor din cadrul insituției, în perioada Crăciunului și Anul Nou. Citește și: Cele mai frumoase mesaje de Crăciun 2024. Urări și felicitări pe care le puteți trimite celor dragi […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
MESAJE de Mos CRACIUN 2024 hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana