Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

„Săptămâna orientării în carieră”. Studenţii sunt îndrumaţi să profeseze în meseria pentru care s-au pregătit

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Liga Studenţilor din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia derulează în perioada 14 – 18 mai „Săptămâna orientării în carieră”, proiect finanţat de Casa de Cultură a Studenţilor. „Obiectivele noastre sunt: creşterea cu 25% a nivelului de cunoştinţe al viitorilor absolvenţi cu privire la oportunităţile de afirmare pe piaţa muncii; facilitarea transmiterii de know-how în rândul a 300 de viitori absolvenţi, prin prezentarea unor modele de succes din societatea contemporană, pe întreaga perioadă de desfăşurare a proiectului; informarea a 300 de viitori absolvenţi cu privire la instituţiile şi organizaţiile care oferă informare şi orientare continuă în carieră, pe tot parcursul acţiunii înainte menţionate. Sperăm ca studenţii să participe într-un număr cât mai mare la acest eveniment. Viitorii absolvenţi merită să fie cât mai bine integraţi pe piaţa muncii. Împreună reuşim să cunoaştem viitorul!”, a declarat Janeta Lăpăduş, preşedintele LSUA.
Programul manifestărilor include acţiuni diverse şi inedite, relevante pentru rolul şi importanţa activităţii LSUA în viaţa studenţilor din ani terminali de la ciclurile de studii de licenţă sau master şi studenţi din alţi ani, dornici să se angajeze. După deschiderea oficială desfăşurată luni în Sala Senatului UAB, ieri, 15 mai, în curtea universităţii a fost programat un moment de pantomimă pe tema „Angajator-angajat”. Azi şi mâine, de la ora 13.00, în Aula Mică, studenţii vor avea o întrevedere cu dr. ing. Ioan Popa, patronul SC Transavia, respectiv cu un reprezentant al Transavia, tinerii urmând să obţină diferite premii.
Festivitatea de încheiere a programului va avea loc vineri, 18 mai, la ora 12.00, la standul din curtea universităţii (muzica, joculeţe interactive de tip teambuilding, leadership etc). Rămâne de văzut care va fi impactul primei ediţii a proiectului, având în vedere că studenţii au optat încă de la admitere spre ce domenii se vor îndrepta la absolvirea facultăţii, pregătindu-se profesional în meseriile respective. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când începe vacanța de vară 2024: Data la care elevii vor intra în vacanța mare, în funcție de clasă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când începe vacanța de vară 2024: Data la care elevii vor intra în vacanța mare, în funcție de clasă Vacanţa de Paşte s-a încheiat de câteva săptămâni, iar elevii au revenit în bănci, dar cei mai mulţi dintre ei se gândesc deja la vacanţa mare care nu mai începe la cunoscuta dată de 15 iunie. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea