Sancționarea cetățenilor care cresc animale şi păsări pe raza municipiului, pe ordinea de zi a ședinței CL Alba Iulia de săptămâna viitoare
O decizie a municipalității din Alba Iulia, care, în perioada în care a fost supusă dezbaterii publice, a iscat discuții aprinse pe rețeaua de socializare va fi supusă, în data de 27 iulie, aprobării consilierilor locali. Este vorba despre aplicarea unor sancțiuni – între 300 și 500 de lei – pentru creşterea animalelor şi păsărilor (cu excepţia animalelor de companie şi a păsărilor exotice) pe raza municipiului Alba Iulia, exceptând localităţile componente Bărăbanț, Micești, Oarda, Pâclișa și Partoș.
În fapt, aceste sancțiuni erau și până acum prevăzute într-o Hotărâre de Consiliu Local aprobată în anul 2005, însă într-o formulare care în prezent este depășită de nivelul de dezvoltare la care a ajuns orașul: constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 300 – 500 de lei ”Creşterea animalelor şi păsărilor în zonele centrale (A şi B) ale municipiului, cu excepţia animalelor de companie”.
Surpriza vine dinspre consilierul independent Mircea Trifu care a declarat că a pornit o campanie de strângere de semnături împotriva acestei decizii și dinspre numărul mare de cetățeni care s-au declarat nemulțumiți doar pe rețeaua de socializare pentru că, protrivit reprezentanților primăriei, la registratura instituției nu s-a depus în scris nicio propunere pe parcursul derulării procesului de consultare publică.
A fost luată, totuși, în considerare o propunere verbală a consilierului, privind excepţia deţinerii porumbeilor de către proprietarii înscrişi în asociaţii de profil. Iar dacă ar fi existat albaiulieni interesați cu adevărat, și s-ar fi mobilizat, cel mai probabil era luată în calcul și excepția privind creșterea păsărilor de curte.
Având dovada că modificarea propusă în prezent este mai permisivă decât reglementarea de până acum, se pune întrebarea: de ce sunt nemulțumiți cetățenii? E simplu! Pentru că aceste sancțiuni nu s-au aplicat niciodată până în prezent. Dacă regulamentul impus în anul 2005 ar fi fost respectat, acum nu mai aveam porci și cai care circulă liberi pe străzi, sau mini-ferme de oi și de vaci în apropiere de centrul orașului.
Un oraș cu care vrem să ne lăudăm, pe care îl vrem ”Smart”, civilizat, curat și plin de turiști, dar ne revoltăm pe Facebook atunci când se iau măsuri pentru asta!
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Marți, 26 noiembrie 2024: „Laboratorul de C′ArteTeatru”, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba: „Importanța expresivității corporale”, tema întâlnirii
Marți, 26 noiembrie 2024: „Laboratorul de C′ArteTeatru”, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba: „Importanța expresivității corporale”, tema întâlnirii Marți, 26 noiembrie 2024, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba va avea loc o nouă întâlnire a Laboratorului de C`ArteTeatru, coordonat de actrița Cătălina Mihăilă, lector universitar doctor la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș, și bibliotecara Liudmila […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan