Sancționarea cetățenilor care cresc animale şi păsări pe raza municipiului, pe ordinea de zi a ședinței CL Alba Iulia de săptămâna viitoare

Paul Voicu - Primar 2020

O decizie a municipalității din Alba Iulia, care, în perioada în care a fost supusă dezbaterii publice, a iscat discuții aprinse pe rețeaua de socializare va fi supusă, în data de 27 iulie, aprobării consilierilor locali. Este vorba despre aplicarea unor sancțiuni – între 300 și 500 de lei – pentru creşterea animalelor şi păsărilor (cu excepţia animalelor de companie şi a păsărilor exotice) pe raza municipiului Alba Iulia, exceptând localităţile componente Bărăbanț, Micești, Oarda, Pâclișa și Partoș.

În fapt, aceste sancțiuni erau și până acum prevăzute într-o Hotărâre de Consiliu Local aprobată în anul 2005, însă într-o formulare care în prezent este depășită de nivelul de dezvoltare la care a ajuns orașul: constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 300 – 500 de lei ”Creşterea animalelor şi păsărilor în zonele centrale (A şi B) ale municipiului, cu excepţia animalelor de companie”.

ELIT

Surpriza vine dinspre consilierul independent Mircea Trifu care a declarat că a pornit o campanie de strângere de semnături împotriva acestei decizii și dinspre numărul mare de cetățeni care s-au declarat nemulțumiți doar pe rețeaua de socializare pentru că, protrivit reprezentanților primăriei, la registratura instituției nu s-a depus în scris nicio propunere pe parcursul derulării procesului de consultare publică.

A fost luată, totuși, în considerare o propunere verbală a consilierului, privind excepţia deţinerii porumbeilor de către proprietarii înscrişi în asociaţii de profil. Iar dacă ar fi existat albaiulieni interesați cu adevărat, și s-ar fi mobilizat, cel mai probabil era luată în calcul și excepția privind creșterea păsărilor de curte.

Mihail David - 2020

Având dovada că modificarea propusă în prezent este mai permisivă decât reglementarea de până acum, se pune întrebarea: de ce sunt nemulțumiți cetățenii? E simplu! Pentru că aceste sancțiuni nu s-au aplicat niciodată până în prezent. Dacă regulamentul impus în anul 2005 ar fi fost respectat, acum nu mai aveam porci și cai care circulă liberi pe străzi, sau mini-ferme de oi și de vaci în apropiere de centrul orașului.

Un oraș cu care vrem să ne lăudăm, pe care îl vrem ”Smart”, civilizat, curat și plin de turiști, dar ne revoltăm pe Facebook atunci când se iau măsuri pentru asta!

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

1 comentariu

Codru 21 iulie 2018 at 12:54

Poate Domnii consilieri au minte si nu votează asemenea aberatie în sensul ca foarte putini cetățeni din oras mai cresc găini si porci. Si aceea ca sunt necăjiți, isi completează traiul cu ce pot avand in vedere faptul ca nu au unde sa se angajeze,sunt oameni fara pregatire, n-au relatii…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...