Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

SÂMBĂTĂ: ORA PĂMÂNTULUI 2014. Milioane de oameni de pe întreg mapamondul vor stinge luminile pentru a da „un răgaz” planetei

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În fiecare an, în ultima sâmbătă a lunii martie, întreaga planetă sărbătoreşte Ora Pământului. Milioane de oameni sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – „Earth Hour”. Ora Pământului este sărbătorită şi în România sâmbătă, 29 martie, în intervalul orar 20.30 – 21.30. Sunt invitaţi să se alăture la strigătul vieţii împotriva pericolelor generate de încălzirea globală, cetăţeni, instituţii, companii şi organizaţii.

 Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice. Prin gestul simplu de stingere a luminilor oamenii trag un important semnal de alarmă la adresa efectelor dezvoltării iresponsabile, iar timp de o oră lasă pământul să respire.

Earth Hour se sărbătoreşte în România din anul 2009, iar la nivel internaţional din anul 2007, când WWF Australia a organizat prima ediţie a acestui eveniment. Se întâmpla pe 31 martie 2007, la Sydney, când 2 milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră. În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour, iar în 2010 – 4.500 de oraşe din 128 de ţări. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 152 de ţări.

 Scopul acestui eveniment  este acela al conştientizării globale despre impactul negativ asupra mediului înconjurător cauzat de consumul exagerat de resurse energetice. În această oră, orice persoană poate diminua impactul negativ pe care îl are asupra mediului.

 Există atât lucruri mici, cât şi lucruri mari pe care le putem face. Şi nu ne referim la sacrificarea stilului de viaţă, ci despre faptul că putem face lucrurile şi altfel decât ne-am obişnuit. În momentul de faţă, studiile arată că, zilnic, consumăm cu 50% mai multe resurse decât poate produce planeta”, a declarat Ioana Betianu, coordanator Earth Hour România.

Să dăm planetei  „un răgaz” de o oră!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Floriile 2024. Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice 2025, 2026. Obiceiuri, tradiții și superstiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Floriile 2024 • Când pică Floriile în următorii ani: Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice în 2024, 2025. Floriile ortodoxe 2024 sunt în 28 aprilie, iar Floriile catolice 2024 în 24 martie. Paștele Ortodox 2024 este în 5 mai, iar Paștele Catolic 2024 în 31 martie. În Duminica Floriilor, românii ortodocși sărbătoresc Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea