Ziarul Unirea

SÂMBĂTĂ: La Sălciua, cel mai mare târg din Munţii Apuseni. Expoziţii ale meşterilor populari locali şi muzică populară autentică, la târgul cu o tradiţie de peste 100 de ani

 La Sălciua, cel mai mare târg din Munţii Apuseni. Expoziţii ale meşterilor populari locali şi muzică populară autentică, la târgul cu o tradiţie de peste 100 de ani

Comuna Sălciua a reînviat tradiția unuia dintre cele mai mari târguri de animale din Apuseni, vechi de peste 100 de ani. Spre deosebire de anii anteriori, când a funcționat ca un târg de animale, în acest an vizitatorii vor putea să asiste la manifestări interesante, dar fără a participa şi crescătorii de animale.

ELIT

În 20 octombrie, sâmbătă, începând cu ora 9.00, Primăria comunei Sălciua, în parteneriat cu Grupul de Acțiune Locală din Munții Metaliferi, Trascău și Muntele Mare (GAL), Consiliul Județean Alba și Asociaţia târgului, organizează evenimentul ”Târgul din Sălciua”.

Organizatorii au pregătit expoziţii cu produse realizate de producători şi meşteri populari locali, expoziţii de utilaje şi nelipsita muzica populară autentică, într-un spectacol cu jocuri şi cântece din Apuseni.

Târgul care se organizează în comuna Sălciua are o istorie de 110 ani. În 1907, Mihail Gaja, Vasile Cioara, Matei Popa Duma, Ioan Popa Gligan, Vasile Groza, Dumitru Duma, Vasile Moisă și Vasile Baciu au fost cei care au luptat pentru câștigarea dreptului de a organiza târguri de animale în Sălciua.

Foto: arhiva