Rămâi conectat

Curier Județean

SÂMBĂTĂ, la Sala Unirii din Alba Iulia: Vernisajul expoziţiei „A doua viaţă” a meşterului popular Nicolae Muntean, din Vinerea

Alexandra Mates

Publicat

în

Sâmbătă, 24 august 2013, ora 12.30, la Sala Unirii din Alba Iulia,  în cadrul simpozionului “Cultura tradițională în era globalizării” va fi vernisată expoziția “A doua Viaţă”, a meșterului popular Nicolae Muntean din Vinerea (jud. Alba).

Alături de pictorii contemporani consacrați sau în curs de consacrare, Muzeul Național al Unirii iși propune astfel și o promovare a celor implicați în păstrarea tradițiilor populare românești.

Pentru două săptămâni vor fi expuse în sălile de la parterul muzeului icoane pe sticlă și lemn, cruci de mână, sculpturi în lemn realizate pe parcursul mai multor ani, constituite într-o colecție de suflet.

Fiecare exponat are povestea sa recreată după modelul pieselor vechi întâlnite de artistul popular în muzee, colecții particulare ori albume.

Evenimentul este parte a manifestărilor culturale desfășurate în Piața Cetății între 23 și 25 august festivalul de tradiții Din Lada de zestre (editia I ) și Târgul meșterilor populari (ediția a II), organizate de Asociația Artă și Tradiții Meșteșugărești, Consiliul Județean Alba și Primăria Municipiului Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

30-31 martie: Jandarmii din Alba, activități la Carolina Mall din Alba Iulia. Prezentarea tehnicii din dotare și autospecialelor de intervenție

Bogdan Ilea

Publicat

în

30-31 martie: Jandarmii din Alba, activități la Carolina Mall din Alba Iulia. Prezentarea tehnicii din dotare și autospecialelor de intervenție Jandarmeria Română împlinește în acest an 174 de ani de la înființare, iar Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba a pregătit activități pentru publicul interesat. Cu prilejul sărbătoririi a 174 de ani de la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea