Rămâi conectat

Curier Județean

SÂMBĂTĂ: Expoziție de pictură, semnată de artistul Marcel Lupșe, la Cetatea Câlnic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sub egida Institutului de Arheologie şi Istoria Artei al Academiei Române din Cluj-Napoca, Asociaţiei Ars Transsilvaniae România şi Uniunii Artiştilor Plastici, la Cetatea Câlnic, monument pe lista patrimoniului mondial UNESCO, sâmbătă 22 iulie 2017, la ora 19.00, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură a cunoscutului artist Marcel Lupşe, reprezentant de seamă a artei contemporane româneşti.

Născut la 21 august 1954 la Dej, Marcel Lupşe este din 1979 absolvent al prestigiosului Institut de Arte Plastice Ion Andreescu din Cluj-Napoca (azi Universitatea de Arte şi Disegn), în prezent fiind un activ membru UAP, cu numeroase expoziţii în ţară şi străinătate. Profesor la Liceul de Arte Plastice din Bistriţa, Marcel Lupşe este doctor în Arte vizuale din 2010.

Expune pictură, desen, obiect, participând la peste 160 de expoziţii de grup în ţară şi peste hotare, precum şi la tabere de artă naţionale şi internaţionale.

Peste 45 de expoziţii personale ilustrează un talentat artist, plin de verva creaţiei, adesea cu o profundă referire la tradiţie, prezentată într-un context de deplină modernitate, cu o rafinată cromatică şi un remarcabil simţ al simbolului, ce subliniază apartenenţa sa la spaţiul cultural românesc.

Lucrările se află în muzee şi colecţii particulare  din România, Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Danemarca, Monaco, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Israel, Japonia, Luxemburg, R. Moldova, Olanda, Polonia, Ungaria, Turcia, Suedia, SUA”, a transmis academicianul Mariu Porumb.

Expoziţia  deschisă în Capela Cetăţii Câlnic poate fi vizitată din 22 iulie şi până la sfârşitul lunii septembrie, între orele 10.00-19.00.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea