Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

SÂMBĂTĂ: “Eclipsă de bec”, la Alba Iulia. „Ora Pământului” va stinge lumina în oraş, între orele 20.30 şi 21.30

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Zeci de lampioane vor fi lansate în Parcul Unirii

 Evenimentul mondial, Earth Hour – „Ora Pâmântului”, ce are ca scop lupta împotriva încălzirii globale, va fi marcat şi la Alba Iulia.Tineretul Democrat Liberal din Alba vă invită sâmbătă,  23 martie, începând cu ora 20.30, în Parcul Unirii din Alba Iulia, pentru a lua parte, în semn de solidaritate, la „strigătul vieţii împotriva pericolelor generate de încălzirea globală”. Aici, organizatorii vor  lansa, odată cu lăsarea serii şi stingerea luminilor, un val de lampioane zburătoare, într-un spectacol inedit.

 Ora Pământului este un eveniment internaţional (sărbătorit în peste 128 de ţări de pe glob), organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Conceptul “Ora Pământului ” îşi are originea în Australia, eveniment organizat pentru prima dată în 2007, când peste 2 milioane de rezidenţi ai oraşului Sidney au stins luminile la unison timp de o oră. În anul următor, ideea a fost preluată şi de alte mari oraşe ale lumii, numărul celor care au trăit o oră fără a se folosi de curent electric crescând de la an la an.

Manifestarea constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât şi de către instituţii şi unităţi economice.

La fel ca în toată lumea, şi în Alba Iulia iluminatul public va fi întrerupt timp de o oră, între 20.30 şi  21.30.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea