Rămâi conectat

Actualitate

SÂMBĂTĂ: “Eclipsă de bec”, la Alba Iulia. „Ora Pământului” va stinge lumina în oraş, între orele 20.30 şi 21.30

Alexandra Mates

Publicat

în

*Zeci de lampioane vor fi lansate în Parcul Unirii

 Evenimentul mondial, Earth Hour – „Ora Pâmântului”, ce are ca scop lupta împotriva încălzirii globale, va fi marcat şi la Alba Iulia.Tineretul Democrat Liberal din Alba vă invită sâmbătă,  23 martie, începând cu ora 20.30, în Parcul Unirii din Alba Iulia, pentru a lua parte, în semn de solidaritate, la „strigătul vieţii împotriva pericolelor generate de încălzirea globală”. Aici, organizatorii vor  lansa, odată cu lăsarea serii şi stingerea luminilor, un val de lampioane zburătoare, într-un spectacol inedit.

 Ora Pământului este un eveniment internaţional (sărbătorit în peste 128 de ţări de pe glob), organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Conceptul “Ora Pământului ” îşi are originea în Australia, eveniment organizat pentru prima dată în 2007, când peste 2 milioane de rezidenţi ai oraşului Sidney au stins luminile la unison timp de o oră. În anul următor, ideea a fost preluată şi de alte mari oraşe ale lumii, numărul celor care au trăit o oră fără a se folosi de curent electric crescând de la an la an.

Manifestarea constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât şi de către instituţii şi unităţi economice.

La fel ca în toată lumea, şi în Alba Iulia iluminatul public va fi întrerupt timp de o oră, între 20.30 şi  21.30.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mituri, ritualuri și superstiții de Dragobete – sărbătoarea românească a iubirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mituri, ritualuri și superstiții de Dragobete – sărbătoarea românească a iubirii Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români, îşi are rădăcinile în tradiţiile dace şi în credinţa într-un fel de zeu al iubirii, a cărui cinstire, pe 24 februarie, marca simbolic şi începutul primăverii. Dragobete, fiul Dochiei, era zeul dragostei şi al bunei dispoziţii. I se mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea