Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Sâmbătă, 14 septembrie, ultima zi de înscriere la UAB în sesiunea de toamnă

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

UABSâmbătă, 14 septembrie este ultima zi de înscriere la Universitatea “1 Decembrie 1918″ în sesiunea de toamnă a admiterii. UAB a pus la dispoziţie 1.300 de locuri la 28 de programe de licenţă şi 24 programe de master din cadrul următoarelor facultăţi: Facultatea de Istorie şi Filologie, Facultatea de Ştiinţe, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale, Facultatea de Teologie Ortodoxă. Absolvenţii se pot înscrie la cele 511 locuri cu taxă pentru programele de master şi 798 locuri pentru programele de licenţă. Pentru licenţă, 38 de locuri sunt subvenţionate, 617 locuri sunt cu taxă, 143 de locuri sunt pentru învăţământul la distanţă.

Deşi încă nu s-a făcut un total al celor înscrişi în sesiunea de toamnă Diana Câmpan, purtătorul de cuvânt al UAB ne-a comunicat că destul de mulţi studenţi au ales această instituţie de învăţământ şi atrage atenţia asupra unei noi specializări din cadrul Facultăţii de Filologie şi anume, secţia de Traducere şi interpretare, limbi moderne aplicate,  considerată avantajoasă pentru viitorii studenţi români.

Pentru toate specializările Facultăţilor de Istorie şi Filologie, Ştiinţe, Drept şi Ştiinţe Sociale înscrierile se vor face la sediul central al Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia (corp C, etaj I), din Piaţa Cetăţii. Pentru Facultatea de Teologie Ortodoxă, comisia de înscriere va funcţiona la primul etaj al clădirii Facultăţii de Teologie Ortodoxă, situate lângă Colegiul Naţional “HCC”.

Documentele necesare la înscriere sunt: diploma de bacalaureat sau echivalentă acesteia, în original; cartea de identitate în copie; certificatul de naştere în copie legalizată; adeverinţă medicală tip, eliberată de cabinetul şcolar sau medicul de familie; pentru candidaţii la specializarea Educaţie fizică şi sportivă este necesar ca pe adeverinţa medicală să fie menţionat dacă sunt apţi pentru efort fizic; pentru specializările teologice sunt necesare şi următoarele documente: binecuvântarea scrisă a ierarhului, certificatul de botez şi recomandarea preotului paroh; foaia matricolă corespunzătoare anilor de studiu efectuaţi, pentru candidaţii studenţi ai altor instituţii de învăţământ de stat sau particulare, care se înscriu pentru continuarea studiilor în universitate; două fotografii tip buletin de identitate; dosar tip plic.

  • Calendarul admiterii:
    Sesiunea septembrie 2013
  • 09 septembrie – 14 septembrie: înscrierea candidaţilor;
  • 16 septembrie: susţinerea interviului şi a probelor de aptitudini (dacă este cazul);
  • 17 septembrie: ierarhizarea candidaţilor pe baza criteriilor de selecţie şi comunicarea rezultatelor admiterii;
  • 18 septembrie – 21 septembrie: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri finanţate prin granturi de studii şi cu taxă
  • 23 septembrie – 27 septembrie: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri cu taxă

Programul comisiilor de admitere este de luni până vineri între orele 9.00 – 15.00 şi sâmbătă între 9.00 şi 13.00.

Mai multe informaţii despre sesiunea de toamnă a admiterii pot fi aflate de pe site-ul oficial al Universităţii „1 Decembrie 1918”, uab.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea