Rămâi conectat

Actualitate

Salariul minim ar putea crește cu 1.000 de lei. În ce condiții ar putea angajații să încaseze bani mai mulți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Salariul minim ar putea crește cu 1.000 de lei. În ce condiții ar putea angajații să încaseze bani mai mulți

Potrivit unei propuneri ce se află în dezbaterea senatorilor, valoarea salariului minim brut ar putea să crească, în următoarea perioadă, cu aproximativ o mie de lei dacă va fi corelată cu cea a salariului mediu brut.

Potrivit acestei propuneri legislative, salariul minim brut ar putea să crească în mai multe tranșe, de la începutul anului viitor și până la sfârșitul anului 2024, până când salariul minim va ajunge să reprezinte 60 la sută din cel mediu, potrivit avocatnet.ro.

În prezent, în condițiile în care salariul minim brut pe țară este de 2.230 de lei, iar cel mediu brut pe economie este de 5.429 de lei, raportul dintre cele două salarii trece cu puțin peste 40%. Ca să reprezinte 60% din actualul salariu mediu, salariul minim ar trebui să aibă valoarea de 3.257 de lei, ceea ce ar reprezenta o creștere cu peste o mie de lei față de valoarea actuală.

Această propunere legislativă ar urma să fie adoptată pentru a garanta cetățenilor asigurarea condițiilor minime de trai decent, dar și diminuarea migrației forței de muncă locale și pentru a reduce șomajul voluntar generat de lipsa de atractivitate a salariului minim.

De asemenea, această măsură ar urma să fie implementată după ce la nivel european s-a vorbit despre un proiect ce are ca scop stabilirea unei formule unitare de calcul pentru salariul minim în Uniunea Europeană. Deși nu va avea o valoare stabilită la nivelul întregului spațiu european, salariul minim va fi calculat în funcție de salariul mediu din fiecare țară membră UE și va ajunge să reprezinte 60% din acesta, aceasta fiind și valoarea întâlnită în propunerea legislativă de la Senat.

Ca să fie adoptată, această măsură trebuie să fie aprobată de Parlament, semnată de președintele țării și publicată în Monitorul Oficial.

sursa: a1.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai Cei aproape cinci milioane de pensionari care așteptau anunțul privind pensiile au primit răspunsul. Directorul Poștei Române a anunțat că încearcă ca toți seniorii să primească la timp pensia, cu toate că recunoaște că este o provocare și pentru ei. Potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea