Salariile din IT scad cu 4%, a anunțat ministrul Comunicațiilor Lucian Șova

Salariile angajaţilor din sectorul IT vor scădea cu 4% după mutarea contribuţiilor sociale de la angajatori la angajaţi, arată calculele făcute de ministrul Comunicaţiilor. O diminuare posibilă în condiţiile în care, în prezent, IT-iştii sunt scutiţi de impozitul pe venit. Practic, păstrarea aceluiași venit salarial net îi va obliga pe angajatori să majoreze costul total cu forța de muncă.

„Ministerul nu a avizat și nu a contribuit la Codul fiscal. Știu că ceea ce era bun nu s-a schimbat, iar scutirea pe impozit pentru cei care lucrează în domeniul IT&C se păstrează”, a spus ministrul Lucian Șova.

ELIT

„Modificarea Codului Fiscal pentru mediul IT scutit de impozit ar genera o pierdere de 4%. Cred că din perspectiva ministrului Comunicațiilor este un subiect asupra căruia trebuie să privesc, dar este o chestiune de fiscalitate. Sectorul IT&C trebuie să aibă o participare, o contribuție de 10% în PIB, și trebuie încurajat nu numai prin scutiri fiscale, ci prin reglementări mai încurajatoare care ar fi mai mult importante decât cele patru procente pe care probabil le pierd cei care lucrează în domeniu și beneficiază de scutiri fiscale”, a adăugat ministrul.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Marius 13 noiembrie 2017 at 15:02

Oare cand se cara PSD-isti astia?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...