Rămâi conectat

Politică Administrație

Salariile cadrelor didactice cresc în 6 etape (cu câte 5% /etapă), din martie 2015. Ce prevede acordul semnat de Guvern și sindicatele din învățământ

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un acord semnat între Guvernul Ponta și sindicatele din învățământ prevede ca salariile cadrelor didactice să fie majorate în șase etape cu câte cinci la sută. Prima majorare a fost în martie 2015, iar ultima va fi, potrivit înțelegerii, în octombrie 2017.

Calendarul majorărilor salariale:

– 5% – martie 2015
– 5% – septembrie 2015
– 5% – aprilie 2016
– 5% – octombrie 2016
– 5% – ianuarie 2017
– 5% – octombrie 2017

Totodată, în următorii 2 ani, salariul personalului nedidactic ar urma să crească în medie cu 35 la sută.

Acordul mai prevede deblocarea a cel puțin 2500 de posturi didactice auxiliare și nedidactice din unitățile de învățământ preuniversitar: 1250 de posturi pe parcursul acestui an școlar, iar restul pe parcursul anului școlar 2015-2016.

Guvernul se angajează să nu rețină în anul acesta și în următorii 2 ani sume din finanțarea de baza a cadrelor didactice și auxiliare și să aloce anual un buget pentru desfăsurarea competițiilor naționale pentru proiecte de cercetare, dezvoltare si inovare.

Acordul mai prevede posibilitatea pensionării, la cerere, a personalului didactic de predare care are o vechime efectivă în învățământ de cel puțin 34 de ani, cu 3 ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare, fără diminuarea cuantumului pensiei.

Acordarea anuală, prin Legea bugetului de stat, a posibilității folosirii soldurilor unităților din învățământul universitar, după cum urmează:

  • 10% în 2015
  • 20% în 2016
  • 40% în 2017
  • 75% în 2018

Din soldurile deblocate, minim 75% vor fi folosite anual pentru investiții.

Acordul a fost semnat de premierul Victor Ponta, impreuna cu 8 ministri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea