Rămâi conectat

Politică Administrație

Salariile bugetarilor – preconizate a fi „segmentate” în doar cinci clase salariale

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Salariile bugetarilor vor avea doar cinci clase salariale, potrivit unui proiect de act normativ al Guvernului

„Sunetul” portmoneelor bugetarilor a ajuns iar un subiect la modă, după ce Guvernul a anunţat recent că vrea să adopte un act normativ care să stabilească limitele minime şi maxime ale salariilor brute cuvenite celor ce „servesc” statul (în diverse sectoare de activitate) la 1.200, respectiv 22.000 de lei.

Între aceste sume ar urma să fie „înghesuite”, de anul viitor, cinci clase de salarizare. Ele se referă la: persoanele fără calificare, persoanele având studii medii ori care au absolvit şcoli profesionale, fără bacalaureat, persoanele cu studii medii deţinând diplomă de bacalaureat, persoanele având studii superioare de scurtă durată (colegii universitare, şcoli postliceale) şi persoanele absolvente de studii superioare de lungă durată (universităţi, academii).

Restrângerea categoriilor de salarizare în sistemul bugetar, aşa cum a fost anunţată, e una radicală, căci acum sunt peste 100 de asemenea clase. Sindicatele, prin liderii lor, au luat deja atitudine faţă de aceste intenţii de reconfigurare a modului de recompensare a muncii lunare a celor peste un milion de bugetari, susţinând că Executivul nu are competenţa să demareze o aşa acţiune, căci nu e familiarizat cu standardele ocupaţionale. Acest fapt ar avea drept consecinţă introducerea eronată a unei profesii în una din clasele de salarizare propuse, când, în realitate, ea ar trebui introdusă în alta. Pe de altă parte, trebuie să subliniem că tot cei cu „tolbe” bogate de acum vor fi fericiţi şi în noua variantă de salarizare, întrucât lefurile cele mai mari vor reveni preşedintelui, miniştrilor, parlamentarilor şi magistraţilor.

Mai rămâne să vedem în ce măsură cele preconizate vor deveni realitate, ştiut fiind faptul că la români de la intenţie la materializare e cale lungă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea