Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Salarii mai mari pentru o categorie de angajați ai Primăriei Alba Iulia: Majorări pentru bugetarii din Compartimentul protecție civilă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Salarii mai mari pentru o categorie de angajați ai Primăriei Alba Iulia: Majorări pentru bugetarii din Compartimentul protecție civilă

Angajații din cadrul Compartimentului protecţie civilă, securitate şi sănătate în muncă din Serviciul resurse umane-administrativ în Aparatul de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia se vor bucura de salarii mai mari, în cazul în care un proiect de hotărâre va fi adoptat de către Consiliul Local Alba Iulia.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Având în vedere art. 3 alin. (1) şi alin (4) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice:

ART. 3 (1) Gestionarea sistemului de salarizare a personalului din instituţiile şi autorităţile publice se asigură de fiecare ordonator de credite.

(4) Ordonatorii de credite au obligaţia să stabilească salariile de bază/soldele de funcţie/salariile de funcţie/soldele de grad/salariile gradului profesional deţinut, gradaţiile, soldele de comandă/salariile de comandă, indemnizaţiile de încadrare/indemnizaţiile lunare, sporurile, alte drepturi salariate în bani şi în natură prevăzute de lege, să asigure promovarea personalului în funcţii, grade şi trepte profesionale şi avansarea în gradaţii, în condiţiile legii, astfel încât să se încadreze în sumele aprobate cu această destinaţie în bugetul propriu.”

Văzând prevederile art. 11 alin. (1) – (4) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice:

(1) Pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale „Administraţie” din aparatul propriu al consiliilor judeţene, primării şi consilii locale, din instituţiile şi seiyiciile publice de interes local şi judeţean din subordinea acestora, salariile de bază se stabilesc prin hotărâre a consiliului local, a consiliului judeţean sau a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, după caz, în urma consultării organizaţiei sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, după caz, a reprezentanţilor salariaţilor.

(2) Nomenclatorul funcţiilor necesare desfăşurării activităţilor specifice fiecărei instituţii sau autorităţi a administraţiei publice locale, precum şi ierarhia funcţiilor sunt prevăzute în anexa nr. VIII cap. I lit. A pet. III şi cap. II lit. A pet. IV.

(3) Stabilirea salariilor lunare potrivit alin. (1) se realizează de către ordonatorul de credite, cu respectarea prevederilor art. 25.

(4) Nivelul veniturilor salariale se stabileşte, în condiţiile prevăzute la alin. (1) şi (3), fără a depăşi nivelul indemnizaţiei lunare a funcţiei de viceprimar sau, după caz, a indemnizaţiei lunare a vicepreşedintelui consiliului judeţean, sau, după caz, a viceprimarului municipiului Bucureşti, corespunzător nivelului de organizare: comună, oraş, municipiu, sectoarele municipiului Bucureşti, primăria generală a municipiului Bucureşti, exclusiv majorările prevăzute la art. 16 alin. (2), cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate în bugetele de venituri şi cheltuieli.”

Ordonanţa de urgenţă nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, prevede conform art. 552 alin (1):

ART. 552

Salarizarea personalului contractual

(1) Salarizarea personalului contractual se face în condiţiile legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice şi în condiţiile legislaţiei muncii.”

Propunerea are în vedere prevederile Hotărârii Consiliului Local Alba Iulia 154/11.04.2023 conform căreia în cadrul Compartimentului protecţie civilă, securitate şi sănătate în muncă din Serviciul resurse umane-administrativ în Aparatul de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia, prin modificarea statului de funcţii, conform prevederilor art. 13 alin. (3) lit. „d” şi ale alin. (5) din Legea nr. 481/2004 privind protecţia civilă, republicată, sunt 2 posturi funcţii publica de execuţie, vacante, respectiv, inspector de protecţie civilă clasa I, gradul profesional debutant ((ID-571733) şi inspector de protecţie civilă clasa I, gradul profesional principal (ID-571734);

Precizăm ca nivelul veniturilor salariale este stabilit, potrivit prevederilor art. 11, alin. (1), (2) şi (4) din Legea 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul ca venitul cel mai mare din ierarhie nu depăşeşte nivelul indemnizaţiei lunare a funcţiei de viceprimar al municipiului Alba Iulia.

Este respectat venitul minim garantat, reglementat de H.G nr. 1447/2022 la salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, prevăzut la art. 164 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, stabilit în bani, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 3.000 lei lunar, pentru un progam normal de lucru în medie de 165,333 ore pe lună, reprezentând 18,145 lei/oră, pentru personalul încadrat pe funcţii pentru care se prevede nivelul de studii generale, medii şi superioare, cu posibilitatea alocării resurselor financiare necesare acoperirii majorării solicitate cu condiţia încadrării în cheltuielile de personal aprobate în bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2023.

Totodată, precizăm că salariile de bază şi gradaţiile din proiectul de hotărâre s-au stabilit potrivit art. 10 din legea salarizării personalului plătit din fonduri publice. Acestea sunt diferenţiate pe funcţii, grade/trepte şi gradaţii. Fiecărei funcţii din anexa la hotărâre şi fiecărui grad/treaptă profesională îi corespunde 5 gradaţii, corespunzătoare tranşelor de vechime în muncă.

Salariile de bază prevăzute în anexa la hotărâre, pentru funcţiile de execuţie, au fost calculate pornindu-se de la gradaţia 0 şi ţinându-se cont de tranşele de vechime în muncă, în funcţie de care s-au acordat cele 5 gadaţii, precum şi cotele procentuale corespunzătoare acestora, calculate la salariul de bază avut la data îndeplinirii condiţiilor de trecere în gradaţie şi incluse în acesta.

Văzând referatul Primarului Pleşa Gabriel Codru în care propune stabilirea salariilor de bază pentru funcţiile publice de execuţie, de inspector de protecţie civilă la Compartimentul protecţie civilă, securitate şi sănătate în muncă din Serviciul resurse umane-administrativ în Aparatul de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia,, în baza art. 11 alin. (1), alin. (3) şi alin. (4) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Scandalul imobiliar Parc Residence Alpha: Un nou protest al păgubiților în fața cabinetului de insolvență Jurj Liliana. Ce spun protestatarii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Scandalul imobiliar Parc Residence Alpha: Un nou protest al păgubiților în fața cabinetului de insolvență Jurj Liliana. Ce spun protestatarii O parte din păgubiții din scandalul imobiliar Parc Residence Alpha din Alba Iulia au protestat din nou marți, 7 mai 2024, de data aceasta în fața cabinetului de insolvență Jurj Liliana. Citește și: Scandalul imobiliar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea