Rămâi conectat

Actualitate

Salarii în turismul românesc: Cât câștigă un ghid, un recepționer sau un manager de hotel

Ziarul Unirea

Publicat

în

Salarii în turismul românesc: Cât câștigă un ghid, un recepționer sau un manager de hotel

După eliminarea stării de alertă și venirea sezonului estival, sectorul turistic românesc începe să își revină la normal. Restaurantele, cafenelele și hotelurile își deschid brațele pentru clienți. De asemenea, multe dintre locații sunt în căutarea unor angajați. Cât ai putea să câștigi în domeniu în funcție de postul pe care îl ocupi?

Ce salariu poți lua dacă te angajezi în turism?

Sezonul cald îi invită pe toți la noi distracții și vacanțe de neuitat. Starea de alertă a fost eliminată, iar restricțiile nu mai opresc nicio petrecere.

Sectorul turistic începe să își revină la normal, iar cafenelele, restaurantele și hotelurile se pregătesc de zor pentru clienții care le vor călca pragul.

Cei care doresc să se angajeze în domeniu trebuie să știe că salariile din turism variază între 2.200 de lei pe lună pentru un recepționer și 4.500 de lei pentru un manager de hotel, arată datele Salario.

Datele mai arată și că un agent de turism primește lunar 2.600 de lei net, un salvamar câștigă în medie 2.800 de lei, iar un ghid turistic are un salariu de 3.000 de lei lunar.
„Turismul a fost unul dintre cele mai afectate domenii în pandemie”

Sectorul în cauză și-a reluat planurile de recrutare care se aflau pe pauză deja de doi ani. Chiar în luna martie angajatorii au scos la bătaie peste 4.600 de locuri de muncă ce așteaptă să fie ocupate.

„Turismul a fost unul dintre cele mai afectate domenii în pandemie, însă, odată cu ridicarea restricțiilor din 9 martie, companiile din acest sector și-au reluat planurile de recrutare aflate în stand-by timp de 2 ani.

Astfel, doar în luna martie, angajatorii din turism au scos la bătaie peste 4.600 de locuri de muncă pe platforma de recrutare eJobs.ro”, spune Raluca Dumitra, șeful de marketing al eJobs România, cea mai mare platformă de recrutare din țară

O mare parte din ele sunt dedicate celor care intenționează să se angajeze ca agent de turism. Cu toate astea, companiile caută și recepționeri sau personal pentru curățenie.

„Ne așteptăm la o creștere impresionantă în următoarea perioadă, având în vedere că urmează sezonul estival, în care va crește volumul de lucru și, odată cu acesta, și nevoia de forță de muncă”, mai precizează Dumitra.

Mulți dintre patronii diverselor afaceri așteaptă ca acest an să fie unul benefic, mai ales după pierderile avute în timpul pandemiei de coronavirus.

Sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea