Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Salariații Poștei din Alba protestează! Dacă nu se ajunge la un acord, mâine va fi pichetat sediul Oficiului Județean

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Angajaţii oficiilor poştale din județul Alba și din întreaga ţară poartă astăzi banderole albe pe braţ, în semn de protest faţă de condiţiile în care lucrează şi de felul în care este condusă compania. Greva japoneză este parte a unui calendar amplu de proteste, început săptămâna trecută cu un pichet în faţa guvernului la care au participat și 43 de sindicaliști din Alba.

Sub presiunea acţiunilor de protest, sindicatele şi conducerea Poştei Române au reluat în jurul orelor 13.30 negocierile. În funcție de cum vor decurge discuțiile între reprezentanții celor două tabere, protestele programate pentru ziua de mâine vor continua sau nu.

Salariaţii companiei de stat consideră că primesc salarii miciraportat la numărul mare de ore de muncă, în condiţiile în care conducerea companiei câştigă câteva mii de euro lunar.

O altă revendicare este indexarea salariilor cu rata inflaţiei, de la 1 iunie. Se cere de asemenea şi demisia managementului privat, acuzat că de la numire, în  anul 2011, nu a reuşit să aducă noi contracte pentru ca angajaţii să-şi poată reîntregi norma salarială.

Activitatea Poștei nu este însă afectată de greva japoneză, lucrătorii poştali respectându-și programul normal de lucru.

Legat de protestele angajaților poștei din județul Alba, directorul sucursalei, Ioan Florea, a precizat pentru ziarul “Unirea” următoarele:

“Noi am primit din partea sindicaliștilor un calendar al acțiunilor de protest. În momentul de față ne aflăm în faza de grevă japoneză. Mâine, în condițiile în care la negocierile de astazi, de la București, nu se cade la un acord, ar urma să fie pichetat OJP-ul (n.a. Oficiul Județean de Poștă Alba).

O delegație a sindicaliștilor ar urma să îmi înmâneze o scrisoare cu revendicările, pe care eu o voi transmite conducerii centrale de la București.

Vreau să subliniez faptul că programul și activitatea oficiilor poștale din județul nostru nu au fost influențate în niciun fel de greva japoneză de astăzi. La fel se va derula activitatea și mâine, indiferent dacă protestele vor continua sau nu.

Consider că și sindicatele si noi dorim să desfășurăm o activitate cât mai bună și să fim cât mai competitivi. În peste 90 la sută dintre unitățile din Alba, condițiile de lucru ale salariațiilor sunt mult peste media pe țară. Iar acest lucru se datorează tuturor celor care au condus OJP Alba în ultima perioadă și s-au dovedit a fi gospodari.

În ceea ce privește salarizarea lucrătorilor poștali, după cum bine știți, se decide la București.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea