Rămâi conectat

Ştirea zilei

Salariații Poștei din Alba protestează! Dacă nu se ajunge la un acord, mâine va fi pichetat sediul Oficiului Județean

Publicat

în

Angajaţii oficiilor poştale din județul Alba și din întreaga ţară poartă astăzi banderole albe pe braţ, în semn de protest faţă de condiţiile în care lucrează şi de felul în care este condusă compania. Greva japoneză este parte a unui calendar amplu de proteste, început săptămâna trecută cu un pichet în faţa guvernului la care au participat și 43 de sindicaliști din Alba.

Sub presiunea acţiunilor de protest, sindicatele şi conducerea Poştei Române au reluat în jurul orelor 13.30 negocierile. În funcție de cum vor decurge discuțiile între reprezentanții celor două tabere, protestele programate pentru ziua de mâine vor continua sau nu.

Salariaţii companiei de stat consideră că primesc salarii miciraportat la numărul mare de ore de muncă, în condiţiile în care conducerea companiei câştigă câteva mii de euro lunar.

Elit - Gustul Desăvârșit

O altă revendicare este indexarea salariilor cu rata inflaţiei, de la 1 iunie. Se cere de asemenea şi demisia managementului privat, acuzat că de la numire, în  anul 2011, nu a reuşit să aducă noi contracte pentru ca angajaţii să-şi poată reîntregi norma salarială.

Activitatea Poștei nu este însă afectată de greva japoneză, lucrătorii poştali respectându-și programul normal de lucru.

Legat de protestele angajaților poștei din județul Alba, directorul sucursalei, Ioan Florea, a precizat pentru ziarul “Unirea” următoarele:

“Noi am primit din partea sindicaliștilor un calendar al acțiunilor de protest. În momentul de față ne aflăm în faza de grevă japoneză. Mâine, în condițiile în care la negocierile de astazi, de la București, nu se cade la un acord, ar urma să fie pichetat OJP-ul (n.a. Oficiul Județean de Poștă Alba).

O delegație a sindicaliștilor ar urma să îmi înmâneze o scrisoare cu revendicările, pe care eu o voi transmite conducerii centrale de la București.

Vreau să subliniez faptul că programul și activitatea oficiilor poștale din județul nostru nu au fost influențate în niciun fel de greva japoneză de astăzi. La fel se va derula activitatea și mâine, indiferent dacă protestele vor continua sau nu.

Consider că și sindicatele si noi dorim să desfășurăm o activitate cât mai bună și să fim cât mai competitivi. În peste 90 la sută dintre unitățile din Alba, condițiile de lucru ale salariațiilor sunt mult peste media pe țară. Iar acest lucru se datorează tuturor celor care au condus OJP Alba în ultima perioadă și s-au dovedit a fi gospodari.

În ceea ce privește salarizarea lucrătorilor poștali, după cum bine știți, se decide la București.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| DEZASTRU pe DN74, în zona Dealu Mare: Furtuna a umplut drumul de bolovani și crengi

Publicat

în

DEZASTRU pe DN74, în zona Dealu Mare: Furtuna a umplut drumul de bolovani și crengi

DN 74- Bucium – Dealul Mare a devenit o adevărată cursă cu obstacole pentru șoferi, din cauza efectelor negative ale vremii.

Drumul a fost parțial blocat de aluviuni și crengi doborâte de vremea tot mai instabilă.

„Intervenția autorităților pe DN 74- Bucium – Dealul Mare pentru înlăturarea copacilor căzuți și aluviunilor, ca urmare a ploii abundente din zona respectiva.”, a scris viceprimarul orașului Abrud, Sergiu Simina, în mediul online.

Elit - Gustul Desăvârșit

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până miercuri după-amiaza în 14 bazine hidrografice.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 8 august, ora 16:00 – 10 august, ora 14:00, vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| INUNDAȚII la Câmpeni: Adevărate lacuri pe strazile orașului după o rupere de nori

Publicat

în

VIDEO| INUNDAȚII la Câmpeni: Adevărate lacuri pe strazile orașului după o rupere de nori

Cetățenii orașului Câmpeni s-a trezit luni cu străzile sub ape după o ploaie torenţială. Mai multe drumuri au fost inundate, iar apa s-a strâns în ritm rapid.

Străzile au ajuns în unele zone din oraş să semene mai degrabă cu nişte piscine prin care au „înotat“ oameni şi maşini.

Elit - Gustul Desăvârșit

După cum se vede și din imagini apa era destul de mare, în unele locuri trecând peste roțile mașinilor, iar canalizările n-au mai făcut față volumului de apă.

Reamintim că Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o alertă de cod galben de inundații valabil și pentru județul Alba, până la data de 10 august, la ora 14:00.

Video: Facebook – Radu Stoica


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații în Alba și alte județe, până miercuri după masa. Zonele vizate

Publicat

în

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații în Alba și alte județe, până miercuri după masa. Zonele vizate

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o alertă de cod galben de inundații valabil și pentru județul Alba, până la data de 10 august, la ora 14:00.

În intervalul 08.08.2022 ora 16:00 – 10.08.2022 ora 14:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Iza – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Maramureș), Tur – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Satu Mare), Lăpuș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Maramureș), Someșul Mare – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Bistrița Năsăud), Someșul Mic – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Bihor și Cluj), Someș – afluenții mici aferenți sectorului aval SH Dej (județele: Cluj, Sălaj, Maramureș și Satu Mare), Crișul Negru – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Bihor și Arad), Crișul Alb – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Hunedoara și Arad), Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Alba și Cluj), Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Târnava (județele: Alba, Sibiu, Hunedoara și Arad), Bega – bazin amonte S.H. Făget și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Remetea (județele: Timiș și Arad), Timiș – bazin amonte S.H. Sadova și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadova – amonte S.H. Șag, Bârzava – bazin amonte S.H. Moniom și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Moniom – amonte S.H. Gătaia (județele: Caraș Severin și Timiș), Cerna – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Gorj și Caraș Severin), Jiu – bazin amonte S.H. Sadu și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Rovinari, Gilort – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Motru – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Hunedoara, Gorj și Mehedinți), Olt – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sebeș Olt – amonte Ac. Ionești (județele: Sibiu, Vâlcea și Argeș), Olteț – bazin superior (județele: Gorj și Vâlcea), Argeș – bazin superior și Dâmbovița – bazin superior (județele: Argeș și Dâmbovița).

Atenționarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, care se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din județele: Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Bihor, Alba și Hunedoara.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare