Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Şahiştii de la CSU Alba Iulia la Campionatul Naţional de seniori care se desfāşoarā la Olāneşti

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Adrian Sechereş (15 ani) şi Mihnea Costachi (13 ani), ambii legitimaţi la CSU Alba Iulia, participā în aceste zile la Campionatul Naţional de seniori care se desfāşoarā la Olāneşti, un turneu extrem de puternic cu 113 participanţi, dintre care 5 mari maeştri internaţionali, 14 maeştri internaţionali şi 11 maeştri FIDE. Chiar dacā nu sunt cotaţi printre favoriţi, juniorii albaiulieni au abordat fārā complexe competiţia, care pentru ei reprezintā un bun prilej de acumulare de experienţā şi pregātire pentru competiţiile naţionale şi internaţionale de juniori.

In prima rundā Mihnea Costachi a fost foarte aproape sā furnizeze o mare surprizā, atacându-l dezlānţuit pe marele maestru internaţional Andrei Murariu (AEM Luxten Timişoara), favoritul numarul 4 al turneului! Experimentatul sāu adversar a reuşit sā se apere foarte bine într-o situaţie dificilā şi sā speculeze apoi o greşealā a juniorului albaiulian aflat în crizā mare de timp. Mihnea şi-a revenit rapid dupā aceastā înfrângere oarecum nemeritatā, învingându-l în runda a 2-a pe Alexandru Baznea (ACS Apa Nova Bucureşti).

Şi mai reuşit a fost startul celuilalt junior al CSU Alba Iulia, Adrian Sechereş, care dupā ce a trecut în runda inauguralā de Gheorghe Murg (CSO Cugir), a reuşit apoi sā remizeze în runda a 2-a cu marele maestru internaţional Alin Berescu (AEM Luxten Timişoara), favoritul numārul 6 al turneului! Deşi a jucat cu piesele negre, Adrian Sechereş, care de curând a obţinut titlul de candidat de maestru, a preluat rapid iniţiativa, sacrificând un turn pentru un nebun al adversarului. Într-o poziţie complicatā, dar ceva mai buna, juniorul albaiulian a propus remizā, acceptatā imediat de redutabilul sāu adversarul.

Turneul programeazā 11 runde şi se va încheia duminica viitoare.

Cei doi juniori tineri şahişti albaiulieni au debutat în aceastā lunā şi în şahul prin corespondenţā, unde alāturi de Marius Ceteraş şi Cristian Câmpean reprezintā CSU Alba Iulia în Campionatul Naţional pe echipe prin internet. Alāturi de echipa albaiulianā, pentru titlul naţional se vor lupta CSM Cluj-Napoca, Energy Cameron Câmpina, Chimia Râmnicu Vâlcea, Clubul Central de Şah Bucureşti, Politehnica Iaşi, Alfil Piteşti, CSU Sibiu, CSU Arad, Mediator Giarmata Vii şi CSU Ineu.

Marius Ceteraş

fot arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea