Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

SAGA DEȘEURILOR continuă la Alba Iulia: Locuitorii din patru cartiere, afectați de decizia Primăriei, strâng semnături pentru oprirea construcției rampei de gunoi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
SAGA DEȘEURILOR continuă la Alba Iulia: Locuitorii din patru cartiere, afectați de decizia Primăriei, strâng semnături pentru oprirea construcției rampei de gunoi

Saga gunoiului continuă la Alba Iulia! Locuitorii din zona propusă de Primăria Alba Iulia pentru construcția platformei de deșeuri se opun deciziei de a amenaja în apropierea caselor lor o stație de depozitare temporară și transfer a gunoaielor.

De data aceasta, comunitatea din cartierul Recea din Alba Iulia se mobilizează pentru o strângere de semnături în vederea unei petiții adresate Gărzii de Mediu. Locuitorii din Partoș, Recea, zona din spatele magazinului LIDL și Dealul Furcilor sunt nemulțumiți de decizia Primăriei de a construi în vecinătatea caselor lor o rampă de gunoi, astfel că, prin această acțiune, cetățenii speră să oprească construcția acesteia.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Noi, locuitorii Cartierului Recea din Alba Iulia, împreună cu cei din cartierele vecine, vrem să ne organizăm în adunarea de semnături pentru o petitie adresată Gărzii de Mediu împotriva construirii rampei de gunoi „temporare” de lângă cartierul nostru. Ne dorim și sperăm ca prin acțiunea noastră să reușim oprirea construirii acestei rampe”, a declarat pentru ziarulunirea.ro, un locuitor al cartierului Recea, nemulțumit de decizia Primăriei.

Reamintim că totul a început în urma unei reclamații din partea unui cetățean din Bărăbanț, datorită căreia rampa de transfer a deșeurilor a rămas fără autorizație de mediu, astfel că autoritățile au fost forțate să găsească o soluție de avarie.

Consilierii locali din municipiul Alba Iulia au aprobat în şedinţa de marţi, 28 ianuarie 2020, indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul „Construire platformă stocare temporară deşeuri menajere şi împrejmuire, amplasare modul control”.

Investiția se ridică la peste 690.000 lei și va trebui finalizată până la mijlocul lunii martie, când nu se va mai putea face transferul la actuala rampă provizorie din Bărăbanț.

Viceprimarul cu atribuții de primar, Paul Voicu, i-a asigurat pe cetățenii din zonă că gunoiul nu va sta mai mult de 24 de ore pe platformă, dar cu toate acestea, locuitorii sunt sceptici și nu își doresc ca în apropierea caselor lor să se afle o adevărată „groapă de gunoi”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Scandalul imobiliar Parc Residence Alpha: Un nou protest al păgubiților în fața cabinetului de insolvență Jurj Liliana. Ce spun protestatarii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Scandalul imobiliar Parc Residence Alpha: Un nou protest al păgubiților în fața cabinetului de insolvență Jurj Liliana. Ce spun protestatarii O parte din păgubiții din scandalul imobiliar Parc Residence Alpha din Alba Iulia au protestat din nou marți, 7 mai 2024, de data aceasta în fața cabinetului de insolvență Jurj Liliana. Citește și: Scandalul imobiliar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea