Rămâi conectat

Sport

S-au stabilit primele meciuri în optimile Campionatului Mondial: Brazilia – Chile și Olanda – Mexic

Dan HENEGAR

Publicat

în

mexicA doua grupă a Campionatului Mondial din Brazilia 2014 care și-a încheiat jocurile a fost Grupa A, din care s-au calificat mai departe țara gazdă Brazilia și Mexic.

Astfel, se știu două partide din cadrul optimilor de finală: *sâmbătă, 28 iunie, la Belo Horizonte: Brazilia – Chile (locul doi în Grupa B)

respectiv duminică, 29 iunie, la Fortaleza: Olanda (locul 1 în Grupa B) – Mexic.

*Mexic a câștigat net „finala” cu Croația

Mexic a rămas pe poziția secundă a grupei, după ce a învins 3-1 (0-0)  în întâlnirea decisivă cu Croația (mexicanii au avut un penalty clar neacordat în min. 63, la hențul lui Srna), gol reușit de R. Marquez (72), Guardado (75), J. Hernandez (82), respectiv Perisic (87, primul gol primit de portarul Ochoa la acest turneu), iar Brazilia a depășit Camerun, deja eliminată, cu 4-1 (2-1), goluri Neymar (17, 35), Fred (49), Fernandinho (84), respectiv Matip (26).

Clasament: 1. Brazilia 7 (7-2), 2. Mexic 7 (4-1), 3. Croația 3 (6-6), 4. Camerun 0 (1-9).

Croaţia nu a mai trecut de grupe la Cupa Mondială din 1998, când ajungea până în semifinalele turneului din Franţa, la prima sa participare, iar apoi şi-a adjudecat bronzul.

Mexicul s-a calificat în optimi la ultimele sale cinci Cupe Mondiale, dar nu a ajuns în sferturi decât la ediţia din 1986. Pentru ”El Tri”era suficient şi un egal pentru a merge mai departe, în timp ce croaţii erau obligaţi să câştige.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Victorie uriașă pentru România la JO 2024: Jaqueline Cristian a învins-o pe Caroline Garcia la turneul olimpic de tenis

Bera Larisa

Publicat

în

Victorie uriașă pentru România la JO 2024: Jaqueline Cristian a învins-o pe Caroline Garcia la turneul olimpic de tenis Jaqueline Cristian a reușit o victorie remarcabilă în turneul de tenis de la Jocurile Olimpice, în fața a 7.000 de spectatori, învingând-o pe favorita gazdelor, Caroline Garcia. Citește și: Ceremonie SPECTACULOASĂ în deschiderea Jocurilor Olimpice de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea