S-au finalizat lucrările la Centrul Social Multifuncţional pentru Persoane cu Dizabilităţi

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Componentă a proiectului microregional, „Servicii Integrate pentru Persoane cu Nevoi Speciale Alba”, câştigat de Consiliul Judeţean Alba prin Programul Operaţional Regional la care Consiliul local Cugir este partener, Centrul Social Multifuncţional pentru Persoane cu Dizabilităţi situat în localitatea Vinerea a fost finalizat.
Printr-o hotărâre din luna iulie a acestui an, Consiliul local Cugir a aprobat participarea la proiect, iar imobilul fostului dispensar veterinar din Vinerea a fost destinat înfiinţării acestui Centru social. Valoarea totală a proiectului se ridică la 3.484.433, 93 de lei, din care fonduri europene 2.413.155,83 de lei. Contribuţia Guvernului României este de 902.766,48 de lei, iar contribuţia consiliului local se ridică la 110.696.00 de lei. Autoritatea publică locală Cugir ca partener la proiect a executat viabilizarea imobilului, prin racordarea acestuia la reţelele de apă, gaz, canal şi energie electrică, precum şi împrejmuirea terenului.
Centrul multifuncţional Vinerea îşi va deschide porţile în februarie anul viitor şi va funcţiona ca centru resursă de economie socială pentru microzona Cugir, adresându-se persoanelor vulnerabile şi cu handicap.
Potrivit primarului oraşului Cugir, Adrian Teban acest complex va oferi servicii alternative pentru copiii cu vârste cuprinse între 14-16 ani, pentru tinerii între 18-30 ani şi pentru adulţi între 30-35 ani, proveniţi din cele două categorii menţionate. S-a dat în acest fel posibilitatea ca persoanele cu probleme din Cugir, Vinerea sau din satele arondate să se adreseze centrului de la Vinerea şi să nu se mai deplaseze ca până acum la Alba Iulia sau în alte localităţi” a conchis primarul Cugirului. (C.P.)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei