Ruşii țin o ceremonie de rămas-bun pentru „Moskva”, nava lor scufundată. A fost adusă o coroană de flori cu numele navei-amiral
O ceremonie de rămas bun de la crucișătorul Moskva are loc la Sevastopol, după ce nava s-a scufundat în urma unui atatc al trupelor ucrainene. A fost adusă și o coroană de flori pe care e scris numele navei-amiral.
Zeci de oameni se află acum acolo la ceremonia de rămas-bun a navei ruseşti de război. Radu Tudor, analist militar şi realizator Antena 3, a declarat că aceasta este a doua navă Moskva care se află pe fundul Mării Negre.
Prima navă Moscova, un distrugător la vremea respectivă, a fost scufundată de Fregata Regina Maria în bătălia din portul Constanţa din iunie 1941.
„La vremea respectivă distrugătorul Moscova a fost lovit de un tir venit de pe fregata Regina Maria şi în încercarea de a scăpa s-a întors spre capul Tuzla, acolo unde a dat de un baraj de mine, le-a lovit şi s-a scufundat”, a spus Radu Tudor.
„Cred că istoria acestui crucişător, fost distrugător Moscova, reprezintă de fapt adevărata semnificaţie a puterii militare a Rusiei.
E plină de găuri nava amiral, sunt foarte foarte slab pregătiţi aceşti militari, este absolut clar că nu pot duce o campanie şi atunci când declanşează un război cei mai mari adversari ei sunt, prin modul în care se pregătesc, prin nivelul acestor militari şi e pentru noi şocant să vedem în ziua 52 de război aşa ceva”, a mai spus analistul militar.
Nava amiral a Rusiei, Moscova, s-a scufundat. Rusia confirmă că nava s-a scufundat în „condiții de mare furtună”, dar Ucraina își revendică succesul după ce a atacat-o cu rachete.
Scufundarea navei amirale a flotei Mării Negre – la 50 de zile după ce Vladimir Putin și-a lansat invadarea Ucrainei – reprezintă o lovitură simbolică pentru Kremlin.
Moscova a fost mândria flotei sale și cea mai prestigioasă navă implicată în războiul împotriva Ucrainei.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cu cât va crește salariul mediu net în 2025 și care sunt perspectivele până în 2028. Prognoza CNSP
Cu cât va crește salariul mediu net în 2025 și care sunt perspectivele până în 2028. Prognoza CNSP Câştigul salarial mediu net lunar se va majora în 2025 cu 6,2%, până la 5.355 lei, iar cel real va creşte cu 1,6%, conform Prognozei 2024-2028, varianta de toamnă, a Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, scrie […]