Rămâi conectat

Actualitate

Ruşii țin o ceremonie de rămas-bun pentru „Moskva”, nava lor scufundată. A fost adusă o coroană de flori cu numele navei-amiral

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ruşii țin o ceremonie de rămas-bun pentru „Moskva”, nava lor scufundată. A fost adusă o coroană de flori cu numele navei-amiral

O ceremonie de rămas bun de la crucișătorul Moskva are loc la Sevastopol, după ce nava s-a scufundat în urma unui atatc al trupelor ucrainene. A fost adusă și o coroană de flori pe care e scris numele navei-amiral.

Zeci de oameni se află acum acolo la ceremonia de rămas-bun a navei ruseşti de război. Radu Tudor, analist militar şi realizator Antena 3, a declarat că aceasta este a doua navă Moskva care se află pe fundul Mării Negre.

Prima navă Moscova, un distrugător la vremea respectivă, a fost scufundată de Fregata Regina Maria în bătălia din portul Constanţa din iunie 1941.

„La vremea respectivă distrugătorul Moscova a fost lovit de un tir venit de pe fregata Regina Maria şi în încercarea de a scăpa s-a întors spre capul Tuzla, acolo unde a dat de un baraj de mine, le-a lovit şi s-a scufundat”, a spus Radu Tudor.

„Cred că istoria acestui crucişător, fost distrugător Moscova, reprezintă de fapt adevărata semnificaţie a puterii militare a Rusiei.

E plină de găuri nava amiral, sunt foarte foarte slab pregătiţi aceşti militari, este absolut clar că nu pot duce o campanie şi atunci când declanşează un război cei mai mari adversari ei sunt, prin modul în care se pregătesc, prin nivelul acestor militari şi e pentru noi şocant să vedem în ziua 52 de război aşa ceva”, a mai spus analistul militar.

Nava amiral a Rusiei, Moscova, s-a scufundat. Rusia confirmă că nava s-a scufundat în „condiții de mare furtună”, dar Ucraina își revendică succesul după ce a atacat-o cu rachete.

Scufundarea navei amirale a flotei Mării Negre – la 50 de zile după ce Vladimir Putin și-a lansat invadarea Ucrainei – reprezintă o lovitură simbolică pentru Kremlin.

Moscova a fost mândria flotei sale și cea mai prestigioasă navă implicată în războiul împotriva Ucrainei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea