Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis îşi oferă colaborarea şi sprijinul dezinteresat acolo unde sunt acceptate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Drept la replică

În urma precizării Bibliotecii Naţionale a României cu privire la colaborarea acestei Instituţii cu Clubul Rotary Alba Iulia Civitas Solis, pentru amenajararea Observatorului astronomic din cadrul Bibliotecii Batthyaneum, comunicată cotidianului Unirea, prin intermediului reprezentantului local, doamna dr. Doina Hendre Biro, responsabil cu aspectele ştiinţifice şi culturale – Biblioteca Batthyaneum, considerăm că este necesară clarificarea unor aspecte legate de acest subiect, deşi nu este o practică a Rotary să polemizeze, mai ales pe teme de interes comunitar.

Rotary Internaţional este o organizaţie neguvernamentală, recunoscută ca partener de către Organizaţia Naţiunilor Unite, datorită sprijinului oferit prin proiecte comunităţilor locale din întreaga lume, pe parcursul existenţei sale de peste o sută de ani, calităţii membrilor săi şi valorilor pe care le promovează. Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis îşi oferă colaborarea şi sprijinul dezinteresat acolo unde acestea sunt acceptate, acolo unde oamenii şi organizaţiile promovează respectul reciproc şi unde cuvântul şi o strângere de mână sinceră valorează la fel de mult ca şi un act scris. Proiectele noastre nu sunt secrete, cum de altfel nu este nici activitatea noastră, iar sursele de finanţare ale activităţilor pe care le derulăm se constituie din contribuţia benevolă a membrilor, donaţii şi prin acţiuni de strângere de fonduri derulate în comunităţile ţintă şi nu numai. Întotdeauna, comunitatea este partenerul nostru de încredere, proiectele fiind născute din nevoile identificate la nivelul acesteia. În cadrul discuţiei purtate cu doamna director general al Bibliotecii Naţionale a României, conf. univ. dr. Elena Tîrziman, am solicitat acceptul pentru promovarea acestei idei de proiect (Amenajarea Observatorului astronomic) în cadrul tuturor acţiunilor noastre, cu intenţia de a mobiliza comunitatea locală şi alţi posibili susţinători, pentru a ni se alătura în acţiunile de strângere de fonduri în acest scop. Acest acord ne-a fost dat verbal, de către doamna Tîrziman.

În cadrul conferinţei de presă, organizată cu ocazia vizitei guvernatorului Districtului 2241 România-Moldova, au fost prezentate 19 proiecte ale clubului, pentru anul 2012-2013, la sfârşit menţionându-se intenţia noastră de a sprijini realizarea acestui proiect, având deja programată o acţiune de strângere de fonduri în luna mai a acestui an. În urma precizărilor Bibliotecii Naţionale a României aflăm, cu bucurie, că se avea în vizor de mai multă vreme renovarea acestui edificiu. Prin acţiunile noastre nu am dorit influenţarea unor decizii, planuri sau obiective ale nimănui, ci dezinteresat, ca locuitori ai municipiului Alba Iulia, am dorit să ne implicăm într-un proiect de interes pentru comunitatea locală.

Clubul Rotary Alba Iulia Civitas Solis nu va renunţa la acţiunea de strângere de fonduri din luna mai, luând în calcul ca aceste fonduri să fie folosite în sprijinirea unor proiecte culturale din municipiul Alba Iulia. Suntem convinşi că în urma aducerii în spaţiul public a aceste idei, comunitatea albaiuliană va fi atentă la evoluţiile pe care le va avea proiectul Amenajarea Observatorului astronomic din cadrul Bibliotecii Batthyaneum.

Valentin FRĂCEA, preşedinte 2012-2013 – Clubul Rotary Alba Iulia Civitas Solis


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor Joi, 25 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea