Rămâi conectat

Curier Județean

Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis îşi oferă colaborarea şi sprijinul dezinteresat acolo unde sunt acceptate

Publicat

în

*Drept la replică

În urma precizării Bibliotecii Naţionale a României cu privire la colaborarea acestei Instituţii cu Clubul Rotary Alba Iulia Civitas Solis, pentru amenajararea Observatorului astronomic din cadrul Bibliotecii Batthyaneum, comunicată cotidianului Unirea, prin intermediului reprezentantului local, doamna dr. Doina Hendre Biro, responsabil cu aspectele ştiinţifice şi culturale – Biblioteca Batthyaneum, considerăm că este necesară clarificarea unor aspecte legate de acest subiect, deşi nu este o practică a Rotary să polemizeze, mai ales pe teme de interes comunitar.

Rotary Internaţional este o organizaţie neguvernamentală, recunoscută ca partener de către Organizaţia Naţiunilor Unite, datorită sprijinului oferit prin proiecte comunităţilor locale din întreaga lume, pe parcursul existenţei sale de peste o sută de ani, calităţii membrilor săi şi valorilor pe care le promovează. Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis îşi oferă colaborarea şi sprijinul dezinteresat acolo unde acestea sunt acceptate, acolo unde oamenii şi organizaţiile promovează respectul reciproc şi unde cuvântul şi o strângere de mână sinceră valorează la fel de mult ca şi un act scris. Proiectele noastre nu sunt secrete, cum de altfel nu este nici activitatea noastră, iar sursele de finanţare ale activităţilor pe care le derulăm se constituie din contribuţia benevolă a membrilor, donaţii şi prin acţiuni de strângere de fonduri derulate în comunităţile ţintă şi nu numai. Întotdeauna, comunitatea este partenerul nostru de încredere, proiectele fiind născute din nevoile identificate la nivelul acesteia. În cadrul discuţiei purtate cu doamna director general al Bibliotecii Naţionale a României, conf. univ. dr. Elena Tîrziman, am solicitat acceptul pentru promovarea acestei idei de proiect (Amenajarea Observatorului astronomic) în cadrul tuturor acţiunilor noastre, cu intenţia de a mobiliza comunitatea locală şi alţi posibili susţinători, pentru a ni se alătura în acţiunile de strângere de fonduri în acest scop. Acest acord ne-a fost dat verbal, de către doamna Tîrziman.

Electrica Furnizare Discount

În cadrul conferinţei de presă, organizată cu ocazia vizitei guvernatorului Districtului 2241 România-Moldova, au fost prezentate 19 proiecte ale clubului, pentru anul 2012-2013, la sfârşit menţionându-se intenţia noastră de a sprijini realizarea acestui proiect, având deja programată o acţiune de strângere de fonduri în luna mai a acestui an. În urma precizărilor Bibliotecii Naţionale a României aflăm, cu bucurie, că se avea în vizor de mai multă vreme renovarea acestui edificiu. Prin acţiunile noastre nu am dorit influenţarea unor decizii, planuri sau obiective ale nimănui, ci dezinteresat, ca locuitori ai municipiului Alba Iulia, am dorit să ne implicăm într-un proiect de interes pentru comunitatea locală.

Clubul Rotary Alba Iulia Civitas Solis nu va renunţa la acţiunea de strângere de fonduri din luna mai, luând în calcul ca aceste fonduri să fie folosite în sprijinirea unor proiecte culturale din municipiul Alba Iulia. Suntem convinşi că în urma aducerii în spaţiul public a aceste idei, comunitatea albaiuliană va fi atentă la evoluţiile pe care le va avea proiectul Amenajarea Observatorului astronomic din cadrul Bibliotecii Batthyaneum.

Valentin FRĂCEA, preşedinte 2012-2013 – Clubul Rotary Alba Iulia Civitas Solis

Publicitate

Curier Județean

Avertismentul meteorologilor pentru acest weekend: Vreme caniculară cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius

Publicat

în

Avertismentul meteorologilor pentru acest weekend: Vreme caniculară cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius

Dinu Mărășoiu, meteorolog, a discutat referitor la vremea din timpul weekend-ului din punctul de vedere al temperaturilor.

Citește și: Cum va fi VREMEA în luna august 2021. Prognoza METEO pe PATRU săptămâni

„Codurile se mențin pe parcursul întregului weekend, temperaturile ajung până la 40 de grade. În cea mai mare parte a țării vorbim de vreme caniculară. Pentru astăzi tempurarile vor fi temporar accentuate în special în zonele montane unde se vor manifestă descărcări electrice. În cursul weekendului acesta e tabloul, la câmpie rămânem cu cer variabil, fără fenomene, puțîn vânt, ușoare intensificări și cam atât. Nu au de ce să își facă probleme cei care sunt pe litoral.

Electrica Furnizare Discount

O vreme bună pe litoral, din când în când vânt, însă nu la viteze mari, soare, destul de incofortabil din cauza umezelii produse de apă marii. La munte preferăm dimineatile, până spre orele 13-14, ulterior apar dezvoltări și intensificări ale vântului dar în ansamblu e o vreme normală.

La nivel de arie restrânsă sau izolată pot să apară, greu de spus în care județ, pe măsură ce adunăm materiale putem să venim și cu precizări”, a declarat meteorologul la Realitatea PLUS.

Sursa: realitatea.net

Citește mai mult

Curier Județean

VIDEO | Un urs a fost surprins la liziera pădurii de la Piatra Craivii

Publicat

în

VIDEO | Un urs a fost surprins la liziera pădurii de la Piatra Craivii

Apariția urșilor nu pare să mai mire pe nimeni. Un exemplar a fost surprins de curând la liziera pădurii de la Piatra Craivii. Acesta nu părea deloc deranjat de prezența oamenilor. Urșii încep să se apropie tot mai mult și mai des, iar o soluție înspre rezolvarea acestei probleme pare a fi departe de a fi găsită.

sursa video Facebook : A.Buciuman

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Curier Județean

Singurul student care a reuşit să intre cu media 10 la Automatică şi Calculatoare: „Mai am multe de învăţat“

Publicat

în

Singurul student care a reuşit să intre cu media 10 la Automatică şi Calculatoare: „Mai am multe de învăţat“

Bogdan Dumitrescu, din Târgu Jiu, este singurul candidat din România care a intrat în acest an cu media 10,00 de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare a Politehnicii din Bucureşti, considerată cea mai dificilă din ţară.

Acesta a obţinut media 10 la Bacalaureat, la care s-au adăugat notele perfecte obţinute la admitere, la Informatică şi Matematică. Bogdan a absolvit Colegiul Naţional „Spiru Haret“ din Târgu Jiu.

„Rezultatul obţinut la Bacalaureat nu a avut un procentaj atât de mare în media de admitere, astfel că chiar şi după Bacalaureat m-am pregătit serios în cele trei săptămână rămase până la admitere, pentru că 20% cât a contat rezultatul de la Bacalaureat nu a fost un procentaj atât de mare, iar diferenţa ar fi făcut-o admiterea.

La examenul de admitere mi s-a părut că la Matematică a fost destul de uşor, dar la Informatică au fost subiecte mai interesante. Nu este doar punctul meu de vedere, ci şi altora, care au confirmat că a fost mai dificil la Informatică. Sunt fericit că am reuşit să obţin acest rezultat. Eu m-am pregătit pentru orice tip de subiecte. Mi-a dorit această medie, pentru că sunt un perfecţionist“, ne-a explicat Bogdan cum a reuşit să obţină media 10 la Admiterea la Facultatea de Automatică şi Calculatoare.

„Mai am multe de învăţat“

Bogdan a mai fost admis la Facultatea de Informatică din cadrul Universităţii Bucureşti, la Universitatea de Vest din Timişoara şi la Politehnica din Timişoara. El a optat să urmeze cursurile Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, pentru că vrea să înveţe mai multe despre domeniul Informaticii. „Am dorit să merg la Politehnică pentru că sunt patru ani şi consider că mai am multe de învăţat, sunt mai multe ore şi a mai multe de învăţat.

O să fie un nou început. Contează cel mai mult în continuare cum o să mă pregătesc. Evident, şi cunoştinţele dobândite în timpul liceului contează foarte mult şi constituie o bază în pregătirea mea. Am ales Informatica, pentru că dintre toate opţiunile pe asta m-am pliat cel mai bine şi asta îmi doresc să fac toată viaţa“.

„Este cea mai grea facultate din România“

Flavius Boian a fost profesorul de Informatică al lui Bogdan Dumitrescu şi, în acelaşi timp, este şi directorul Colegiului Naţional „Spiru Haret“ din Târgu Jiu. Acesta a precizat că Bogdan a reuşit să progreseze foarte mult.

„Este unul dintre copiii cu care am participat la multe concursuri şi l-am implicat în toate proiectele pe care le-am avut. Este un copil care mereu a progresat, începând cu clasa a IX-a. La început nu a stat foarte bine cu încrederea, pentru că din generaţia lui erau colegi care începuseră mai demult să studieze Informatică. A fost la concursuri în care i-a depăşit pe cei mai buni dintre cei buni. A înţeles că locul lui este acolo între ei şi că nu trebuie să fie tot timpul locul I. Din punctul meu de vedere, Facultatea Automatică şi Calculatoare pe care şi-a ales-o este cea mai grea de absolvit din România. Unul dintre motive este că până acum doi ani se susţinea admitere la Fizică şi Matematică, şi nu la Informatică, însă apoi aveau de susţinut o materie nouă“, spune profesorul Boian.

sursa: adevarul.ro

Publicitate
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare