Românii sunt reticenți în plățile online. Țara noastră se află pe penultimul loc în regiune la utilizarea de online banking
Cu toate că procentul utilizatorilor de online banking a crescut în ultimii trei ani, România se află pe penultimul loc în regiune, cu un procent de 6%. Serbia ocupă ultimul loc (5%) iar primele poziţii fiind ocupate de Cehia, cu o utilizare de 62%, şi Austria, cu 55%.
În Slovacia, gradul de utilizare a serviciilor de online banking se ridica în 2013 la 45%, iar în Ungaria se situa la 27%.
Aproape o treime dintre utilizatorii de Internet banking (28%) utilizează canalul pentru a efectua plăţi fără numerar, ordine de plată sau pentru a-şi verifica situaţia contului, potrivit unui studiu comandat de Erste Group şi BCR.
Acesta a fost realizat în februarie pe un eşantion de 1.238 de persoane cu vârste între 15 şi 65 de ani, reprezentând populaţie bancarizată şi clienţi cu venituri medii spre mari, cu un portofoliu de investiţii.
O cincime dintre persoanele care au relaţie cu cel puţin o bancă foloseşte serviciul de online sau mobile banking, dar şi serviciile dintr-o sucursală, se arată într-un comunicat al BCR.
În România, 26% dintre participanţii cu vârste între 30 şi 49 ani deţin un smartphone, 14% o tabletă, 47% au un PC si 41% un laptop sau notebook. Circa jumătate (47%) dintre utilizatorii de smartphone şi tablete utilizează internet banking-ul pe telefoane sau tablete pentru plăţi şi ordine de plată, iar 41% folosesc un browser pentru verificarea conturilor şi a soldului.
Potrivit studiului, 69% dintre cei care deţin deja produse bancare efectuează plăţi, retrageri şi constituie depozite la zona de self service, fiind canalul de tranzacţionare folosit cel mai des, iar zona de consiliere rapidă deserveşte peste 60% din respondenţi pentru operaţiuni de tranzacţionare.
Totodată, 63% dintre respondenţi se informează cu privire la produsele bancare direct din unitatea bancară, 51% solicită consiliere, iar 28% se informează de la familie sau prieteni.
BCR are peste 250.000 de utilizatori activi ai serviciilor bancare digitalizate.
Sursa Mediafax.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii