Rămâi conectat

Actualitate

Românii sunt cei mai traficați cetățeni din Uniunea Europeană. Cifre devastatoare

Publicat

în

Românii sunt cei mai traficați cetățeni din Uniunea Europeană. Cifre devastatoare

Comisia Europeană atrage atenţia că cei mai mulţi cetăţeni traficaţi pe teritoriul Uniunii Europene sunt români, iar 73% dintre persoanele exploatate sunt femei.

Femeile traficate sunt duse, cel mai adesea, în Anglia, Germania, Italia sau Spania, unde sunt exploatate ani de zile, cel mai adesea de la vârste foarte fragede.

Mai mult de jumătate dintre ele sunt de la țară, din sate ale județelor Bacău, Dolj sau Galaţi.

Electrica Furnizare Discount
Traficantul s-a specializat în PR: câștigă încrederea persoanei pe care vrea să o transforme într-o marfă

Profilul traficantului de persoane s-a schimbat în ultimii ani. Acesta a devenit un bărbat cu vârsta cuprinsă între 18 și 40 de ani care mai întâi câștigă încrederea victimei. Are un aspect plăcut și un nivel mediu de educație. De regulă, nu este căsătorit, numai bun să fie considerat o bună partidă de fetele mai naive sau de familiile acestora.

Larisa, 13 ani. Răpită și obligată să se prostitueze

Pe mâinile unui astfel de traficant a ajuns şi Larisa, o tânără din Iaşi. A fost răpită şi obligată să se prostitueze de la vârsta de 13 ani, în România, Italia şi Germania.

„În România a început în 2011 a continuat 2013, în 2014 am fost dusă în Germania. Mai apoi am venit în țară, am fost dusă în Italia, iar de acolo am fost adusă cumva sub escorta, cu ghilimele, pentru că deja se declanșase o anchetă în România”, a povestit Larisa pentru Digi24.

Ea spune că în Germania erau vreo 20 de fete traficate, iar în Italia, din câte ţine minte, într-un club erau 7, iar pe străzi vreo 10-11.

Larisa face o dezvăluire cutremurătoare despre traficanți: „O să folosesc expresia ca o haită, pentru ca ei sunt foarte uniți. Dacă unul dintre ei toarnă ce se întâmplă în rețea, omul ăla este ucis, dar până este ucis este schingiuit la propriu”.

Nu este, nici pe departe, o poveste izolată. Reprezentanţii Comisiei Europene atrag atenţia asupra faptului că majoritatea cetăţenilor din Uniunea Europeană exploataţi pe continent sunt români. Anglia și Italia sunt țările preferate de proxeneți.

„Am asistat, de asemenea, la o tendinţă de a sugera că traficul de persoane este doar un fenomen legat de migraţie. Acest lucru nu este adevărat. De fapt, jumătate dintre victimele din Uniunea Europeană sunt cetăţeni ai UE, cu regret o spun, multe dintre ele fiind cetăţeni români. În perioada 2015-2016, am avut doar 18 condamnări la nivelul UE cu privire la utilizarea serviciilor care fac obiectul traficului de persoane, și anume pedepsirea exploatatorului. Doar 18”, a declarat Myria Vassiliadou, coordonatorul european antitrafic.

Beneficiarii serviciilor oferite de traficanți știu că fetele practică prostituția împotriva voinței lor

Oficialii de la Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) spun că trebuie schimbat modul de abordare a celor care plătesc pentru servicii sexuale.

„Este adevărat că este un număr mare de victime ale traficului de persoane originare din România. Din România nu pleacă victime ale traficului, pleacă persoane vulnerabile care sunt expoatate în țările de destinație. Acest lucru reclamă cu insistență o modificare a modului in care traficul de persoane e abordat la nivel internaţional. O creştere a preocupării faţă de clienţi, o educare a publicului, astfel încât să conștientizeze că simplul fapt de a plăti pentru anumite servicii sexuale nu le dă dreptul să exploateze victima respectivă. Mai ales că sunt unii dintre ei care ştiu că acele fete care practică prostituția o fac împotriva voinţei lor”, spune comisar-șef Maximilian Nicolae, șeful ANITP.

Resursele pentru repatrierea victimelor în ţara de origine diferă mult, de la un stat la altul

„La nivel internațional, alte state pun la dispoziție resurse atât pentru repatrierea victimelor din țara de destinație către țara de origine și se asigură atât de transferul victimelor, cât și de reintegrarea acestora în comunitatea de origine. Să nu limităm traficul de persoane la cifre, dar în ultimii 16 ani, pe teritoriul UE au fost identificate aproximativ 30.000 de persoane care provin din UE, dar și din afara UE, victime ale traficului de persoane. În același timp, tot aproximativ 30.000 de cetățeni europeni s-au aflat într-o situație de trafic în afara spațiului european”, arată Mircea Mocanu, de la Organizația Internațională pentru Migranți.

De cele mai multe ori, motivele pentru care româncele ajung să fie exploatate sexual sunt sărăcia, lipsa locurilor de muncă şi educaţia precară, în majoritatea cazurilor, 8 clase.

sursa: revista22

Publicitate

Actualitate

Administrarea, după vaccinare, a paracetamolului poate afecta negativ formarea de anticorpi: STUDIU

Publicat

în

Administrarea, după vaccinare, a paracetamolului poate afecta negativ formarea de anticorpi: STUDIU

Administrarea de produse analgezice și antitermice precum paracetamolul, după vaccinarea anticoronavirus, poate afecta negativ formarea de anticorpi. Este concluzia la care au ajuns specialiștii de la Școala de Medicină a Universității Duke din Statele Unite.

Potrivit oamenilor de știință americani, medicamente din categoriile mai sus amintite suprimă căile pentru transmiterea a anumitor semnale către celule. De exemplu, în cadrul unui experiment de laborator, s-a constatat că aspirina și ibuprofenul afectează activitatea unei proteine ​​ce controlează expresia genelor de răspuns imun.

Alte antiinflamatoare nesteroidiene au înrăutățit activitatea celulelor T, prin care organismul învață să se apere împotriva virusului. De asemenea, aceste medicamente pot reduce capacitatea celulelor de a se reproduce și de a provoca moartea celulelor.

Electrica Furnizare Discount

Analizele efectuate au arătat că o scădere a răspunsului imun s-a produs la persoanele care au luat medicamente, în scop profilactic, imediat după prima doză de vaccin, dar înainte ca temperatura corporală să sufere vreo schimbare.

În același timp, analgezicele și antipireticele nu pot anula complet efectul vaccinului, au subliniat experții americani. „Nu există așa ceva. Nu există vaccin care să nu funcționeze deloc din cauza analgezicelor”, au adăugat ei.

Sursa: dcbusiness.ro

Citește mai mult

Actualitate

FRANȚA: Parlamentul adoptă legea care instituie obligativitatea permisului anti-COVID

Publicat

în

FRANȚA: Parlamentul adoptă legea care instituie obligativitatea permisului anti-COVID

Parlamentul francez a adoptat definitiv, duminică, printr-un vot final al deputaţilor, proiectul de lege care instituie obligativitatea permisului vaccinal, pe care guvernul doreşte să-l implementeze cât mai repede în contextul noului val pandemic.

Textul a fost adoptat cu 215 voturi pentru, 58 împotrivă şi şapte abţineri. Parlamentarii socialişti intenţionează să sesizeze Consiliul constituţional pentru a garanta respectarea „libertăţilor fundamentale”, ceea ce va amâna cu câteva zile promulgarea proiectului de lege, relatează Agerpres, conform AFP.

În contextul în care circa 300.000 de contaminări au fost înregistrate cotidian de o săptămână, guvernul speră să introducă obligativitatea noului permis vaccinal în jurul datei de 20 ianuarie.

Electrica Furnizare Discount

De la acea dată va fi necesară o schemă de vaccinare completă pentru a avea acces la activităţile distractive, baruri şi restaurante, târguri şi transporturi publice interregionale.

Un test negativ nu va mai fi acceptat, cu excepţia situaţiei în care persoana se deplasează spre unităţile sanitare.

Noul permis nu li se va aplica decât celor de peste 16 ani, minorii cu vârste între 12 şi 15 ani putând prezenta actualul certificat de vaccinare.

Se estima iniţial că acest al 12-lea text sanitar în doi ani va putea fi adoptat într-o săptămână, urmând a fi aplicat de la 15 ianuarie. Timpul însă s-a dublat din cauza polemicilor declanşate de declaraţiile preşedintelui Emmanuel Macron, care a afirmat că vrea să-i „enerveze” pe nevaccinaţi, relatează Agerprres, conform AFP.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Cocktailul de vitamine care ajută organismul în lupta cu COVID. Ce recomandă dr. Virgil Musta

Publicat

în

Doctorii din prima linie în lupta cu COVID-19 recomandă un cocktail de vitamine care ajută în această perioadă, mai ales că sezonul rece se apropie şi virusul gripal se poate întâlni cu coronavirusul.

După ce, în ultima săptămână, România a înregistrat zilnic peste 2.000 de cazuri noi de COVID, iar spitalele se aglomerează şi medicii sunt aproape epuizaţi, doctorii spun că acele cazuri care nu sunt grave se pot trata şi acasă.

În acest sens, medicul Virgil Musta recomandă un cocktail de trei vitamine, care ajută la întărirea întărește sistemul imunitar: vitamina C, D și zinc, potrivit doctorulzilei.ro.

Electrica Furnizare Discount

Vitamina C este “prietena” sezonului rece prin definiție, iar vitamina D începe să fie nelipsită din recomandările specialiștilor internaționali. Un studiu recent a descoperit că în cazul adulților de peste 40 de ani, vitamina D poate reduce cu 50% riscul de a muri de COVID-19.

De asemenea, vitamina D face minuni și pentru vârstnici, ajutându-i să prevină formele grave de COVID-19. Pe lângă suplimentele alimentare care ne pot furniza aceste vitamine, surse naturale de vitamina C se găsesc în măceșe, cătină, pătrunjel, citrice, kiwi.

Rolul major al vitaminei D este de a menține nivelurile normale de calciu și fosfor din sânge. Vitamina D ajută organismul să absoarbă calciul, care formează și menține oasele puternice.

De asemenea, poate avea un rol important și în menținerea funcției musculare și în întărirea sistemului imunitar, susțin experții de la Cleveland Clinic. Cea mai bună sursă de vitamina D e soarele. Apoi, peștele gras, gălbenușul de ou, ciupercile, produsele lactate.

Zincul este un mineral esențial necesar organismului pentru ca sistemul imunitar să funcționeze în parametri normali, pentru vindecare și recuperare. Cele mai bune surse de zinc sunt în stridii, carne, ovăz, ciuperci shiitake, spanac, sparanghel şi caju.

sursa: ziuadevest.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare