Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Românii nu vor tremura de frig la iarnă. Ministrul Energiei: ”Stăm foarte bine cu stocurile de gaze, avem practic un record istoric de rezervă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Românii nu vor tremura de frig la iarnă. Ministrul Energiei: ”Stăm foarte bine cu stocurile de gaze, avem practic un record istoric de rezervă”

Sebastian Burduja, Ministrul Energiei, dă asigurări că, în sezonul de iarnă, românii nu vor mai îngheța de frig în case pentru că România stă foarte bine cu stocurile de gaze naturale.

Ministrul Energiei a declarat vineri că România are o rezervă înmagazinată de aproape 83%, iar după 1 septembrie, conform angajamentului cu cei de la Comisia Europeană, va fi depăşită cantitatea de 90%.

„Stăm foarte bine cu stocurile de gaze. La această oră avem o rezervă de aproape 83% înmagazinată, iar la 1 septembrie, conform angajamentului în faţa Comisiei Europene, trebuie să depăşim 90%, ceea ce vom face fără probleme. Avem practic un record istoric de rezervă. În momentul acesta este cu aproximativ 580 de milioane de metri cubi mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar stocurile totale sunt de aproximativ 2,6 miliarde de metri cubi”, a declarat Sebastian Burduja.

Mai mult, oficialul a subliniat că în cazul în care iarna din acest an va fi una grea, România poate apela la rezervele de gaze din Azerbaidjan, unde ţara noastră are la dispoziţie o capacitate suplimentară de un miliard de metri cubi.

„Dacă vom avea o iarnă foarte grea, întotdeauna avem posibilitatea de a apela la gaz din Azerbaidjan unde avem rezervată o capacitate adiţională de până la un miliarde de metri cubi. Aşadar, mesajul meu foarte clar pentru toţi românii este să stea liniştiţi pentru că nu vor tremura de frig la iarnă”, a spus Sebastian Burduja.

Totodată, ministrul Energiei a vorbit și despre plafonarea facturilor la energie și gaze pe modelul aplicat anul precedent.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea