Rămâi conectat

Economie

Românii de afară trimit acasă tot mai puţini bani

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Transferurile curente din străinătate către România, cu excepţia celor ale administraţiei publice – majoritatea efectuate de românii care muncesc peste hotare – au fost anul trecut de 3,8 miliarde de euro, potrivit datelor BNR.
Valoarea sumelor transferate este cu aproape 13% mai mică faţă de anul precedent şi cu 42,5% faţă de vârful înregistrat în 2008, atingând cel mai scăzut nivel al ultimilor cinci ani. În ceea ce priveşte raportările lunare, septembrie şi decembrie au înregistrat cele mai mari valori ale remiterilor, de 354 de milioane de euro, respectiv 341 de milioane de euro. Cele mai mici valori ale transferurilor către România s-au înregistrat în primele două luni din 2010, fiind mai mici de 300 de milioane de euro. Principala cauză a scăderii dramatice a sumelor trimise în ţară este rata şomajului, care a atins cote-record în state cu largi comunităţi de români, cum sunt Spania şi Italia. Rata şomajului a ajuns la finele anului trecut la 20,2% în Spania, cea mai mare din UE, şi la 8,6% în Italia. (A.V.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Anunț prelungire apeluri de selecție proiecte măsura M2/2A, măsura M3/6A, măsura M6/3A

Andreea Ștefan

Publicat

în

Anunț GRUPUL  DE ACŢIUNE LOCALĂ ASOCIAŢIA ŢARA SECAŞELOR ALBA-SIBIU anunță public prelungirea sesiunilor de cereri de proiecte LEADER  aferentă măsurilor: I.MĂSURA M2/2A  – ,,Soluţii inovative pentru o agricultură/industrie alimentară competitivă în microregiunea Țara Secașelor” Număr de referință al sesiunii cererii de proiecte: M19.2-M2/2A-09/08.02.2024-20.02.2024 Data limită pentru depunerea proiectelor: 5 martie 2024; II.MĂSURA M3/6A  – ,,Dezvoltarea  […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea