// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');
Festivalul Roman Apulum - 2019

Românii au efectuat plăţi cu cardul în primul semestru al anului cu o treime peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut

Datele agregate de BNR arată că plăţile cu cardul la POS-urile instalate la comercianţi bat record după record, iar în prima jumătate a acestui an au însumat 37,5 miliarde de lei (8 mld. euro), ceea ce înseamnă o creştere de 33% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Plăţile cu cardul s-au intensificat în al doilea trimestru, în condiţiile în care în luniile aprilie, mai şi iunie românii au efectuat tranzacţii cu cardul în valoare de 20 miliarde de lei, faţă de 17,5 miliarde de lei în primele trei luni din 2018.

În timp ce plăţile cu cardul au crescut cu o treime, retragerile de la bancomate au avansat cu un ritm de aproape două ori mai mic, respectiv cu 14,4% şi au ajuns la peste 92 miliarde de lei după prima jumătate a acestui an.

Deşi plăţile cu cardul cresc mai accelerat decât retragerile, acestea din urmă continuă să fie de aproape 2,5 ori mai mari. Creşterea mai accelerată a plăţilor face însă ca ecartul să se reducă.

Sursa: zf.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419