Rămâi conectat

Actualitate

Românii ar putea plăti mai puțin pentru utilități – Senatul a aprobat reducerea TVA pentru mai multe servicii publice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Senatul a aprobat, miercuri, un proiect legislativ care prevede reducerea taxei pe valoarea adăugată (TVA) pentru prestarea mai multor servicii publice. Pentru a intra în vigoare, inițiativa trebuie să fie aprobată și de camera deputaților care, în acest caz, este for decizional.

senatDocumentul aduce mai multe modificări Codului fiscal, iar una dintre prevederi stabileşte că pentru electricitate, gaze, căldură, canalizare și salubrizare se va aplica o cotă redusă de TVA de 9%, fapt ce va conduce la reducerea facturilor pe care le plătesc în prezent românii. Practic, prin reducerea cotei de TVA pentru prestarea de servicii publice, de la 20%, atât cât este în prezent, la 9%, iniţiatorii proiectului vizează îmbunătăţirea nivelului de trai al contribuabililor, care ar urma să scoată lunar mai puţini bani din buzunare pentru achitarea facturilor la utilități. În plus, documentul aduce modificări consistente sistemului de impozitare a locuinţelor, aplicabil de la începutul lui 2016.

O cotă redusă de 9% se va aplica asupra bazei de impozitare şi pentru următoarele prestări de servicii și/sau livrări de bunuri, pe lângă cele deja menţionate în actul normativ: serviciile de canalizare, producţia, transportul, distribuţia şi furnizarea de energie termică în sistem centralizat, livrarea de electricitate; livrarea de gaze naturale, serviciul public de salubrizare a localităţilor.

Sursa: avocatnet.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea