Românii, ajutați prin credite garantate de stat să își ia inapoi terenurile agricole de la străini

Paul Voicu - Primar 2020

Vești bune pentru români. Guvernul Grindeanu a adoptat, vineri, o Ordonanță de Urgență prin care românii își pot achiziționa terenurile agricole înapoi de la străini, printre altele, și le și garantează cu 50% din creditul prin care sunt luate, informează Libertatea.

Conform OUG adoptate de Guvern, producătorii agricoli şi cei din sectorul piscicol vor putea să obțină credite pentru campania agricolă de primăvară, pentru achiziționarea de terenuri agricole în vederea extinderii exploatațiilor, precum și pentru modernizarea și eficientizarea acestora.

ELIT

„Prin actul normativ adoptat astăzi crește procentul de garantare a creditelor acordate fermierilor pentru achiziţia de terenuri agricole de la 50% la 80%, se propun măsuri de reducere a comisionului de garantare de la 3,8% la 2% și se extinde categoria potențialilor beneficiari atât în sectorul agricol, cât și în acvacultură”, se arată în respectiva Ordonanță, conform sursei citate.

Potrivit actului normativ, statul îi poate ajuta pe fermierii români care accesează credite de până la 3 milioane de euro, cu jumătate din sumă – 1,5 milioane de euro.

Mihail David - 2020

sursa: bugetul.ro, libertatea.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

mike 21 martie 2017 at 3:44

Dupa ce HOTII au bagat bani in buzunarele lor ,prin vinzarea a 40/100 din terenurile arabile ale patriei –Acum vin si da bani din bugetul statului(celor ce vor sa cumpere inapoi pamintul) –strins din poverile puse pe poporul Roman– Fain sacalilor –de ce nu cheliti pe cei ce au vindut pamintul , industria la fier vechi , petrolul ,gazele si padurile ??– Problema — vor strainii sa revinda inapoi pamintul si la ce pret acum ?(de citeva ori mai mare pretul le metru-patrat fata de cind la cumparat)– Treaba romaneasca — unii incarca alti descarca– treaba sa mearga

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...